Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live WK Darts 2015 kijken: Van Gerwen door naar kwartfinale

Michael van Gerwen European Tour Darts

WK Darts 2015. Michael van Gerwen heeft zich als eerste Nederlander geplaatst voor de kwartfinales van het WK Darts 2015 in Londen. Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort plaatsten zich gisteren voor de derde ronde en daarin spelen zij vandaag, evenals Kim Huybrechts. Voor Benito van de Pas zit het WK er op na een nederlaag tegen Robert Thornton.

Kijk hier live naar de wedstrijden op het WK Darts 2015.

In ‘Ally Pally’ werden gisteren de laatste wedstrijden uit de tweede ronde van het William Hill World Darts Championship gespeeld en aansluitend de eerste twee wedstrijden uit de derde ronde. Gisteren stonden er vier Nederlanders op het podium waarvan drie het hebben overleefd. Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort zijn door naar de derde ronde en Michael van Gerwen zal in het nieuwe jaar actie komen in de kwartfinale.

Van Gerwen in vorm

Michael van Gerwen speelde zijn derde wedstrijd op dit WK en trof Terry Jenkins, die voor hem niet de makkelijkste opponent is. De ‘Bull’ maakte het hem dan ook flink lastig maar de meeste sets gingen met één leg verschil naar de Vlijmenaar die in sets won met 4-1. Met de vorm van Van Gerwen zit het dus wel goed.

Die sterke performance zal Van Gerwen vandaag nodig hebben tegen zijn volgende tegenstander: Robert Thornton. De Schot speelt tot nu toe namelijk een perfect toernooi; hij gaf nog geen enkele set weg aan een opponent, zo ook niet aan Benito van de Pas. De jonde Nederlander kreeg niets geen ruimte van Robert Thornton.

Mighty Mike bleek ook een bijzondere fan te hebben die opdook tussen het publiek in Alexandra Palace. De Engelse Prins Harry stak zijn duim naar hem op toen van Gerwen zijn plek in de kwartfinale boekte. De koninklijke bezoeker ontving als dank een gesigneerde 180-kaart van Michael van Gerwen na afloop van diens partij.

Lastige partij voor Van Barneveld

Raymond van Barneveld moest alles uit de kast halen om te overleven in de strijd tegen Jamie Caven. De eerste set was een makkie voor de Hagenaar maar in de sets erna kon Caven terugkomen en Barney moest er flink tegenaan. Hij boekte uiteindelijk een nipte 4-3 overwinning. Zijn volgende tegenstander is Adrian Lewis.

Vincent van der Voort was snel klaar tegen de 18-jarige qualifier Max Hopp en won met 4-0. De jonge Duitser kwam in de eerste sets tot nog wel op 2-2 maar verspeelde zijn laatste legs aan de ervaren Noord-Hollander die in de volgende legs.

Ook Lakeside-kampioen Stephen Bunting is door naar de derde ronde. Hij versloeg James Wade met 4-1. Bunting speelde sterk door zijn hoge finishes die hun doel niet misten. Wade daarentegen had wat moeite met zijn dubbels en werd daarvoor keihard afgestraft door Bunting. Vandaag treft hij Michael Smith in de derde ronde. Smith versloeg Brendan Dolan met 4-2.

Uitslagen Tweede Ronde WK Darts 2015

Maandag 29 december
Brendan Dolan 2-4 Michael Smith
Max Hopp 0-4 Vincent van der Voort
Raymond van Barneveld 4-3 Jamie Caven
James Wade 1-4 Stephen Bunting
Derde Ronde
Michael van Gerwen 4-1 Terry Jenkins
Benito van de Pas 0-4 Robert Thornton

Vandaag worden de laatste wedstrijden in de achtste finales gespeeld. Er staan zes wedstrijden op het programma met daarin twee Nederlanders en een Belg. Van Barneveld treft de als derde geplaatste Adrian Lewis in de derde ronde. Van der Voort speelt tegen de Engelsman Dean Winstanley in de derde ronde. Aan Kim Huybrechts de nobele taak om Phil Taylor van zijn zeventiende wereldtitel af te houden. Als Huybrechts aan zijn performance van de afgelopen weken kan vasthouden, wordt dit een spectaculaire wedstrijd.

Raymond van Barneveld heeft zin in zijn krachtmeting met Adrian Lewis, zo liet hij gisteren al weten. “Het zal een goede wedstrijd worden, ik geniet altijd enorm als ik tegen Adrian speel, hij is ‘fast and furious’ en dat past goed bij mijn spel en dus kijk ik uit naar de volgende ronde en we moeten afwachten hoe dat gaat” liet de vijfvoudig wereldkampioen weten.

Vincent van der Voort speelt tegen Dean Winstanley. Over zijn optreden gisteren was de Noord-Hollander niet heel tevreden, maar hij vindt het belangrijker dat hij door is naar de volgende ronde. “Het maakt niet zoveel uit hoe je speelt, je moet gewoon zorgen dat je door kunt. Maar in de volgende ronde moet ik wel beter spelen. Dean is een grandioze speler en hij is bovendien een echte vechter. Ik zal beter moeten spelen dan vandaag om hem te kunnen verslaan, maar ik ben er klaar voor,” zei Van der Voort gisteren na afloop van zijn tweede wedstrijd.

Wedstrijden PDC WK Darts 2015 Dinsdag 30 december

Middag
13.40 – Peter Wright v Andy Hamilton
15.15 – Gary Anderson v Cristo Reyes
16.45 – Dean Winstanley v Vincent van der Voort

Avond
20.10 – Adrian Lewis v Raymond van Barneveld
21.40 – Phil Taylor v Kim Huybrechts
23.15 – Stephen Bunting v Michael Smith

Back To Top