Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live WK Darts 2015 kijken: Van Barneveld treft Oostenrijks jeugdtalent

Benito van de Pas

WK Darts 2015. Vanavond speelt Raymond van Barneveld zijn eerste wedstrijd op het WK Darts 2015 in Londen. Hij treft het jonge Oostenrijker jeugdtalent Rowby-John Rodriguez.

Gisteren kon Benito van de Pas als enige van de drie Nederlanders die op het podium stonden, een plek veroveren in de tweede ronde. De 21-jarige Van de Pas speelde tegen Paul Nicholson die afgelopen jaar tot de kwartfinales kwam en liet opnieuw zien dat hij een man is om de komende jaren rekening mee te houden. Het is zijn eerste jaar in de PDC Tour.

Naast Ronny ook Kim Huybrechts door naar tweede ronde

Kim Huybrechts is eveneens door na een zege op Michael Mansell. Ook Ian White, James Wade, Dave Chisnall en Dean Winstanley gaan door naar de tweede ronde na een overwinning in hun eerste partij in ‘Ally Pally’. Mark Webster was met 3-1 te sterk voor Ron Meulenkamp.

Dave Chisnall versloeg Ryan de Vreede met 3-0 in sets hoewel hij onderweg wel punten moest inleveren aan zijn Nederlandse tegenstander. De Vreede werd daarbij geholpen omdat Chisnalls pijlen meerdere malen uit het bord vielen. Ook Chizzy’s volgende tegenstander wordt een Nederlander: Benito van de Pas.

James Wade versloeg Jamie Lewis met 3-1 en was enorm opgelucht en hij sprak een emotioneel dankwoord uit aan het publiek. “Ik heb het hiervoor nooit genoeg gezegd maar het is allemaal dankzij het publiek… ze zijn geweldig en ze geven je net die tien procent extra, want ik ben mijn hele leven en vreselijke lamzak geweest en ik heb ze eigenlijk nooit bedankt” aldus Wade. Zijn volgende tegenstander is waarschijnlijk Stephen Bunting en daar kijkt hij wel naar uit want in de vorige wedstrijden waren ze enorm aan elkaar gewaagd. Een duel om naar uit te kijken!

Kim Huybrechts had weinig moeite met Michael Mansell die met 3-0 verslagen werd. Huybrechts gooide maar één 180 in die partij, maar haalde wel twee keer een uitgooi van 170. Kim is scherp en zijn vorm is goed en dat zal hij nodig hebben in de tweede ronde waarin hij de nietsontziende Ian White treft.

Uitslagen Zondag 21 December 2014 – WK Darts 2015

Paul Nicholson (25) 2-3 Benito van de Pas
Boris Koltsov 4-2 Haruki Muramatsu (voorronde)
Mark Webster (31) 3-1 Ron Meulenkamp
Dean Winstanley (26) 3-2 Wayne Jones
Kevin Painter (20) 3-1 Boris Koltsov
Kim Huybrechts (18) 3-0 Michael Mansell
Jani Haavisto 1-4 John Michael (voorronde)
Dave Chisnall (8) 3-0 Ryan De Vreede
James Wade (6) 3-1 Jamie Lewis
Ian White (15) 3-1 John Michael

Vandaag wordt er alleen een avondprogramma gespeeld in Alexandra Palace met vooral veel minder grote namen. De partij van Raymond van Barneveld tegen de jonge Oostenrijker Rowby-John Rodriguez springt er dan ook uit. Rodriguez liet al enkele malen zien dat hij met gemak mee kan doen met de grote jongens. Het is dan ook de vraag wat in deze partij de doorslag gaat geven: de routine van Van Barneveld of het frisse talent van Rodriguez.

Speelprogramma PDC WK Darts 2015 – Maandag 22 december

20.10 – Jamie Caven (19) v Jason Hogg
21.15 – Nolan Arendse v Alex Hon (voorronde)
22.00 – Michael Smith (22) v Mensur Suljovic
23.00 – Raymond van Barneveld (14) v Rowby-John Rodriguez
00.00 – Brendan Dolan (11) v Nolan Arendse/Alex Hon

Back To Top