Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live WK Darts 2015 kijken: Van Barneveld naar tweede ronde

Raymond van Berneveld

WK Darts 2015. Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het William Hill WK Darts 2015. Gisterenavond speelde de vijfvoudig wereldkampioen tegen de 20-jarige Rowby-John Rodriguez en hij won met overwicht. Wel kwam Barney wat moeizaam op gang tegen de jonge Oostenrijker, maar toen hij eenmaal op stoom was, liep het steeds beter. Zijn finishes werden scherper, zijn gemiddelde hoger en in de laatste set waren er ook nog eens drie 12-darters.

Barney speelde zonder zijn nieuwe bril op zijn neus en dat beviel hem beter. “Ik heb drie toernooien lang geprobeerd met bril op te spelen en ik voelde me er nooit prettig bij,” zei Van Barneveld. “Het zien is fantastisch, net alsof je in HD speelt, maar vanavond gooi ik zonder bril wel gewoon een 167 en 170!” Barney was na afloop dan ook erg opgelucht omdat hij nu met een goed gevoel kerst kan vieren, thuis met zijn familie. De eerste dag is hij er voor hen maar tijdens de rest van de vrije dagen zal hij ook volop oefenen. “Dit is de grote, die we allemaal willen winnen, dus is er geen tijd om niets te doen”. Van Barnevelds volgende tegenstander wordt Jamie Caven die hij op maandag 29 december treft in de allerlaatste partij van de middag.

Jamie Caven woon na een moeizame 3-2 overwinning op Jason Hogg. Nolan Arendse won de voorronde tegen Alex Hon met 4-0. Arendse speelde zijn eerste ronde-wedstrijd tegen Jamie Caven en ging met 3-0 onderuit. Voor Caven was het zijn eerste whitewash op een groot toernooi.

William Hill World Darts Championship

Uitslagen maandag 22 december
Jamie Caven (19) 3-2 Jason Hogg
Nolan Arendse 4-0 Alex Hon (voorronde)
Michael Smith (22) 3-1 Mensur Suljovic
Raymond van Barneveld (14) 3-0 Rowby-John Rodriguez
Brendan Dolan (11) 3-0 Nolan Arendse

Vandaag worden de laatste wedstrijden voor de Kerst gespeeld en dat zijn tevens de laatste wedstrijden uit de eerste ronde. Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas zijn al zeker van een plek in de tweede ronde. Vandaag staan de twee laatste Nederlanders aan de oche. Vincent van der Voort en qualifier Jermaine Wattimena zullen pogen eveneens door te dringen tot de laatste 32.

Vincent van der Voort speelt tegen de Schot John Henderson. Zij kwamen elkaar de afgelopen vier jaar al vijf keer eerder tegen op grote toernooien. Van der Voort won het eerste en laatste treffen, Henderson won daartussenin drie keer op rij.

Jermaine Wattimena speelt tegen de Kroatiër Robert Marijanovic in de tweede wedstrijd van de avond. Dit betreft een voorronde en dat betekent dat de winnaar in de allerlaatste partij van de avond nogmaals het podium op moet. In die wedstrijd neemt de winnaar het op tegen Stephen Bunting die dit jaar debuteert op het PDC WK darts 2015. Bunting is de heersende wereldkampioen bij de BDO en hij zou de eerste kunnen worden die binnen het jaar bij beide dartersbonden het WK wint.

Programma woensdag 23 december – WK Darts 2015

20.10 – Vincent van der Voort (23) v John Henderson
21.15 – Jermaine Wattimena v Robert Marijanovic (Voorronde)
22.00 – Mervyn King (10) v Max Hopp
23.00 – Adrian Lewis (3) v David Pallett
00.00 – Stephen Bunting (27) v Jermaine Wattimena/Robert Marijanovic

Back To Top