Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live WK Darts 2015 kijken: Van Barneveld en Taylor naar halve finale

Phil Taylor

WK Darts 2015. Raymond van Barneveld heeft de halve finale bereikt van het WK Darts 2015 ten koste van Stephen Bunting. Ook zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor heeft de laatste vier bereikt na een zege op Vincent van der Voort.

Kijk hier live naar de wedstrijden op het WK Darts 2015.

Van Barneveld speelde tegen de regerend wereldkampioen van de BDO, Stephen Bunting. Zoals verwacht werd het een ware krachtmeting waarbij de twee darters nauwelijks voor elkaar onderdeden. Zo lag het gemiddelde van Bunting op 98.36 en dat van Van Barneveld op 98.37. Ook pakten ze om en om een set en het werd 2-2.

Van Barneveld kwam in de vijfde set terug het podium op met een bril op zijn neus. Dat hielp hem niet meteen want de set ging naar Bunting, maar in de volgende twee sets was Van Barneveld duidelijk de scherpste. Bunting pakte echter de achtste set voor de 4-4 en dus volgde er een beslissende set. Daarin speelde Van Barneveld briljant. Hij gooide een 124 finish, profiteert van een gemiste dubbel van Bunting en hij gooit nog eens een 180. In totaal maakt Barney er dertien. In de halve finale speelt Van Barneveld tegen Phil Taylor.

Lastige partij Taylor

Phil Taylor speelde gisterenavond tegen Vincent van der Voort en had het niet echt makkelijk tegen de boomlange darter uit Noord-Holland die negen maal een 180 gooide en maar die wel last had van zijn rug. Het werd uiteindelijk 5-3 in het voordeel van Taylor. Je kunt je inderdaad afvragen wat er had gebeurt als die rug geen problemen had gegeven. De sets die Taylor opeiste, won hij met marginaal verschil.

Zelf dacht de altijd bescheiden Van der Voort dat zijn rugklachten niet echt het verschil maakten. “Natuurlijk is het heel lastig met een slechte rug maar ik wil gen excuses maken omdat het zijn prestatie minder doet lijken dan het was, hij speelde goed… Hij is de beste speler die er ooit is geweest en ik heb vanavond gewoon verloren van de betere man,” aldus Van der Voort.

Halve Finales PDC WK Darts 2015 – Zaterdag 3 januari 2014

20.00 – Michael van Gerwen v Gary Anderson
22.00 – Phil Taylor v Raymond van Barneveld

Michael van Gerwen speelt zijn halve finale in de strijd om zijn wereldtitel te prolongeren, tegen Gary Anderson. Behalve verdedigend wereldkampioen, is van Gerwen ook Europees kampioen en hij voert de PDC Order of Merit aan.

Gary Anderson werd afgelopen jaar al vroeg uitgeschakeld op het WK en wel door Van Gerwen. Dat was het moment dat Anderson besloot de knop om te zetten na twee jaar slecht presteren. Anderson maakte dit jaar een enorm sterke comeback, voerde de PDC Tour Order of Merit aan en won de Players Championship Finals. Vanavond krijgt hij de kans om te laten zien hoe ver hij is gekomen sinds hij afgelopen jaar door Van Gerwen wreed werd wakker geschud.

Barney – Taylor, dé darts klassieker

In de tweede halve finale speelt Raymond van Barneveld tegen Phil Taylor. De twee kennen elkaar door en door, ze zijn goede vrienden van elkaar maar door de jaren heen waren de twee meervoudige wereldkampioenen ook elkaars grootste rivalen.

Van Barneveld staat tot nu toe een sterk toernooi te spelen en hij blaakt van het zelfvertrouwen. Wel moest hij en aantal keer hard knokken voor de winst in Ally Pally, en dat hadden we hem lange tijd amper zien doen.

Taylor daarentegen, won zijn wedstrijden dan wel allemaal, maat zijn zeges waren vrijwel allemaal marginaal. Het is niet de Taylor die staat te spelen en als troost twee legjes weggeeft aan zijn tegenstander om vervolgens alles voor zichzelf te houden. Taylor moet hard nokken voor iedere leg en iedere set. Als Van Barneveld blijft knokken en vertrouwen, is de kans redelijk groot dat we een ‘All Dutch’ finale krijgen, morgen op het William Hill World Darts Championship

Back To Top