Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live WK Darts 2015 kijken: Makkelijke overwinning voor Taylor

Phil Taylor

WK Darts 2015. Gisteren was een dag met weinig verrassingen op het PDC WK Darts 2015. Phil Taylor en Peter Wright versloegen hun opponenten met 3-0 en ook Andy Hamilton is door na een 3-2 overwinning op Dave Richardson. De verrassing heet Sacha Stein; hij versloeg Kim Viljanen in de voorronde en vervolgens de als 32ste geplaatste Stuart Kellett. Stein wordt daarmee de volgende tegenstander van Michael van Gerwen.

Peter Wright, die afgelopen jaar de finale verloor van Michael van Gerwen, speelde tegen de debutant uit Wales, Gerwyn Price. De Schot won weliswaar met 3-0, maar daarvoor moest hij echt knokken met de rugbyspeler want de setuitslagen waren 3-1, 3-2 en 3-2. Pryce, die dit jaar pas serieus is gaan darten, had met net iets meer geluk de laatste twee sets kunnen oprollen. Voor de Welshman zit het erop in Alexandra Palace, maar we gaan ongetwijfeld nog veel van hem horen.

Geen makkelijke partij voor Hamilton

Andy Hamilton verloor de finale in 2012 en ook hij trof een nieuwkomer op het WK de Canadees Dave Richardson. Hamilton had het niet makkelijk tegen de Canadees. Het werd 2-2 en dus kwam er een beslissende set aan te pas die door Hamilton werd gewonnen. “Ik had het in het begin moeilijk en hij speelde soms erg sterk, maar het lukte me om op het einde terug te komen,” zei Hamilton. “Dit langere formaat past me echt goed en ik weet dat ik me altijd vast kan bijten als ik het moeilijk heb”.

Phil Taylor won zijn wedstrijd ook met een ruime voorsprong. De eerste twee sets gingen met 3-0 naar Taylor maar de laatste set die in 3-2 eindigde, kostte hem meer moeite. Taylor vertelde na afloop dat hij het niet makkelijk heeft nu zijn moeder ziek is en wat veel tijd kost. Maar zijn zeventiende wereldtitel wil Taylor echt binnen halen, “geloof me… ik weet niet hoeveel ik er nog kan behalen, maar ik ga vol voor deze”.

Uitslagen vrijdag 19 december

Andy Hamilton (12) 3-2 Dave Richardson
Kim Viljanen 1-4 Sascha Stein (P)
Peter Wright (5) 3-0 Gerwyn Price
Phil Taylor (2) 3-0 Jyhan Artut
Stuart Kellett (32) 1-3 Sascha Stein

Voor vandaag staat er een dubbel programma op het menu in Ally Pally. In de middag komen o.a. Ronny Huybrechts, Robert Thornton en Ronnie Baxter in actie, terwijl in de avond onder meer de Australiërs Kyle Anderson en Simon Whitlock in actie komen en de man die in termen van een succesvol jaar achter de rug hebben, tot één van de grote kanshebbers moet worden gerekend: Gary Anderson.

De Schotse Gary Anderson speelt in de laatste wedstrijd van de avond tegen de winnaar van de voorronde die eerder op de avond wordt gespeeld tussen de Nieuw-Zeelander Mark McGrath en de Amerikaan Scott Kirchner. Anderson zou daar een eenvoudige overwinning mee kunnen boeken, maar gisteren werd Kellett tegen alle verwachting in, uitgeschakeld door een qualifier. Vaak zijn dat spelers die nog jong zijn of van ver weg komen of het zijn mannen die de topdarters niet zo vaak tegenkomen op grote toernooien doordat ze geen hoge ranking hebben op de PDC Order of Merit.

De dag wordt geopend met de clash tussen Ronny Huybrechts en Andy Smith. Smith kwam op grote toernooien nog nooit verder dan de kwartfinale. Ronny Huybrechts was drie maal Belgisch kampioen maar kwam in toernooien nooit verder dan de halve finale – dat was op het EK in 2013.

De opener van het avondprogramma biedt Steve Beaton versus de Australische Kyle Anderson. Die laatste maakte indruk tijdens de Sydney Darts Masters van enkele maanden terug. Hij versloeg Van Barneveld, Whitlock en strandde uin de halve finales tegen Taylor. In 2013 stonden Beaton en Anderson ook tegenover elkaar in de eerste ronde van het PDC-WK. Beaton won toen met 3-0.

Programma WK Darts 2015: Zaterdag 20 december:

Middag:
Andy Smith (Eng,28) – Ronny Huybrechts (Bel)
Scott Mackenzie (Hong Kong) – Daryl Gurney (N-Ierland)
Justin Pipe (Eng,17) – Laurence Ryder (Aus)
Robert Thornton(Sch, 9) – Andrew Gilding (Eng)
Ronnie Baxter (Eng, 24) – Scott Mackenzie (Hong Kong) of Daryl Gurney (N-Ierland)

Avond:
Steve Beaton (Eng, 21) – Kyle Anderson (Aus)
Mark McGrath (Nze) – Scott Kirchner (VS)
Terry Jenkins (Eng, 16) – John Weber (Aus)
Simon Whitlock (Aus, 7) – Darren Webster (Eng)
Gary Anderson (Sch, 4) – Mark McGrath (Nze) of Scott Kirchner (VS)

Back To Top