Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live WK Darts 2015 kijken: drie Nederlanders in actie

Kyle Anderson

WK Darts 2015. Vandaag staan er drie Nederlanders aan de oche in Alexandra Palace op het WK Darts 2015. Benito van de Pas, Ron Meulenkamp en Ryan de Vreede gaan vandaag pogen de eerste ronde te overleven. En een Belg want ook Kim Huybrechts spelt vandaag zijn eerste partij.

Ronny Huybrechts, Gary Anderson en zijn Australische naamgenoot Kyle Anderson, Terry Jenkins, Robert Thornton en Ronnie Baxter zijn enkele van de namen die al door zijn naar de tweede ronde op het WK Darts. Simon Whitlock en Justin Pipe zijn in de eerste ronde uitgeschakeld.

Sterke indruk Ronny Huybrechts

Ronny Huybrechts maakte indruk met een 3-0 overwinning op de Engelsman Andy Smith. De Engelsman had moeite met zijn dubbels en Huybrechts kreeg ook nog hulp van een wesp die zijn tegenstander stak. In de tweede ronde treft Huybrechts de Schot Peter Wright.

Ook Robert Thornton boekte een 3-0 zege op Andrew Gilding, maar de man die met deze cijfers de meeste indruk mee maakte, was de Australiër Kyle Anderson die Steve Beaton met 3-0 naar huis stuurde. Afgelopen jaar stonden ze ook tegenover elkaar in de eerste ronde maar toen won Beaton – ondanks de negendarter die Kyle Anderson toen produceerde. Anderson vond dat hij niet op zijn sterkst had gespeeld maar was wel enorm blij dat hij dit keer de tweede ronde wel bereikt. Ook zijn landgenoot Laurence Ryder is door.

Darren Webster maakte eveneens veel los met zijn overwinning op de als zevende geplaatste Simon Whitlock. Terugkijkend op de laatste maanden speelde de Australiër ook niet bepaald de sterren van de hemel. The Wizard kon het niet bolwerken tegen de Demolition Man die zijn naam waar maakte met een reeks loepzuivere finishes en hoge scores.

Gary Anderson speelde tegen de Amerikaan Scott Kirchner en won met 3-1. De Schot is als vierde geplaatste en heeft een bijzonder sterk jaar achter de rug. Desondanks gaf Anderson toe dat hij moeite had met zijn tegenstander. “Het was lastig, ik kon niet in mijn eigen tempo spelen , dus eigenlijk ben ik vooral blij dat ik over de finishlijn ben gekomen,” zet Anderson die in de tweede ronde tegen Jelle Klaasen zal spelen. “De eerste ronde is altijd het moeilijkste maar spelen tegen Jelle zal me beter liggen omdat hij sneller speelt. Ik ken Jelle’s spel van voor naar achteren en het tempo zal goed zijn,” aldus de Flying Scotsman.

Uitslagen Zaterdag 20 december – WK Darts 2015:

Andy Smith – Ronny Huybrechts 0-3
Justin Pipe – Laurence Ryder 2-3
Robert Thornton – Andrew Gilding (Eng) 3-0
Ronnie Baxter – Daryl Gurney (NIe) 3-1
Steve Beaton – Kyle Anderson 0-3
Terry Jenkins – John Weber 3-1
Simon Whitlock – Darren Webster 1-3
Gary Anderson – Scott Kirchner 3-1

Vandaag staan er drie Nederlanders en een Belg op het podium in ‘Ally Pally’. Benito van de Pas speelt meteen in de eerste wedstrijd van de dag en treft daarin Paul Nicholson. In de derde wedstrijd van de middag speelt Ron Meulenkamp tegen de Welshman Mark Webster. Afgelopen jaar kwam hij tot de laatste zestien nadat hij Raymond van Barneveld versloeg. In de achtste finales ging hij echter onderuit tegen Michael van Gerwen. Afgelopen jaar presteerde Webster niet erg sterk en net als afgelopen jaar kan hij het goed gebruiken om zo ver mogelijk te komen in het toernooi. Ook toen dreigde hij weg te zakken uit de top-32 van de PDC Order of Merit – waarin hij dit jaar 32ste staat.

Het avondprogramma wordt geopend door Kim Huybrechts die tegen de Noord-Ier Michael Mansell speelt. In de derde wedstrijd van de avond speelt Ryan de Vreede tegen Dave Chisnall. De Vreede, treft hiermee een hele zware tegenstander. Ook de match tussen James Wade en Jamie Lewis wordt er een die zeer de moeite waard is. In de laatste partij van de avond speelt Ian White tegen de winnaar uit de voorronde tussen de Fin Jani Haavisto en de Engelsman John Michael.

Zondag 21 december – WK Darts 2015:

Middag:
13.40 uur: Paul Nicholson (Eng, 25) – Benito van de Pas (Ned)
Boris Koltsov (Bul) of Haruki Muramatsu (Jap)
16.00 uur: Mark Webster (Wal, 31) – Ron Meulenkamp (Ned)
Dean Winstanley (Eng, 26) – Wayne Jones (Eng)
Kevin Painter (Eng, 20) – Boris Koltsov (Bul) of Haruki Muramatsu (Jap)

Avond:
Kim Huybrechts (Bel, 18) – Michael Mansell (Nie)
Jani Haavisto (Fin) of John Michael (Eng)
22.00 uur: Dave Chisnall (Eng, 8) – Ryan de Vreede (Ned)
James Wade (Eng, 6) – Jamie Lewis (Wal)
Ian White (Eng, 15) – Jani Haavisto (Fin) of John Michael (Eng)

Back To Top