Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live WK Darts 2015 finale kijken: Gary Anderson – Phil Taylor

Phil Taylor

WK Darts 2015. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn uitgeschakeld in de halve finale van het WK Darts 2015. De finale wordt gespeeld door Phil Taylor en Gary Anderson.

Michael van Gerwen zal zijn wereldtitel vandaag niet kunnen prolongeren. Gisteren in de halve finale werd hij uitgeschakeld door Gary Anderson. De Schotse darter was met 6-3 beduidend sterker dan de Nederlander. Van Gerwen liet het vooral in de eerste sets liggen en liet Anderson op een 3-1 voorsprong komen. Hoewel ‘Mighty Mike’ kon terugkomen naar 3-3, miste hij zijn kans om voor het eerst op voorsprong te komen en bleek vervolgens het ritme van Anderson niet meer te kunnen bijbenen. De Schot raapte de drie volgende sets één voor één op en Van Gerwen zag zijn tweede wereldtitel door zijn vingers glippen.

Kijk hier live naar de finale van het WK Darts 2015.

Scherpte liet het Van Gerwen afweten

Anderson profiteerde vooral van zijn scherpe dubbels. Ook speelde hij met een hoog gemiddelde van 102.2. Van Gerwen deed daar met 101.35 niet veel voor onder, gooide bovendien elf maal een 180’er, tegenover de negen van Anderson, maar zijn scherpte liet het afweten bij zijn finishes.

Met zijn overwinning op van Gerwen bezegelde Anderson zijn voornemen van afgelopen jaar om weer helemaal terug te komen aan de top. Uitgerekend Van Gerwen zorgde voor die mentale omslag van de Schot toen hij hem een jaar geleden op het WK darts keihard onderuit haalde. Anderson is terug en heeft zijn statement gemaakt. Maar hij is nog niet klaar. Hij staat nu voor de tweede keer in zijn leven in de finale van het PDC WK darts en dit keer wil hij hem winnen.

“Als je de titel gaat winnen, moet je Phil Taylor verslaan. Als ik tegen Phil speel in de finale en hij me vermorzelt, dan ben ik verslagen door de beste speler ter wereld; maar als het andersom gaat, dan heb ik de beste speler ooit verslagen en dat is een grotere plus voor mij,” zei Anderson.

Achtiende keer wereldkampioen

Phil Taylor staat voor de achttiende keer in een PDC-finale. Hij won de PDC-wereldtitel al veertien maal en met zijn zeges bij andere bonden erbij opgeteld, kan Taylor vanavond voor de achttiende keer in zijn leven wereldkampioen worden.

Taylor boekte zijn finaleplek met een 6-2 overwinning op Raymond van Barneveld. Taylor won de eerste twee sets maar miste vervolgens scherpte en liet Barney terugkomen tot 2-2. “Ik kwam van het podium af na de vierde set en had een woordje met mezelf om me een beetje beter te concentreren want het gaat tenslotte wel om de finale van een wereldkampioenschap,” zei Taylor. In de set daarna moest hij nog keihard knokken om de winst maar in de sets daarna ging het stukken makkelijker.

Of Van Barneveld scherpte miste na zijn titanenstrijd tegen Stephen Bunting van een dag eerder of dat Taylor weer helemaal in goede vorm steekt, zal straks blijken in de finale. Dat Taylor de finale heeft bereikt, is eigenlijk al een soort van wonder. Zo sterk speelde hij niet dit afgelopen seizoen. Meer dan eens werd Taylor al in een vroege fase van een toernooi uitgeschakeld en als hij won was het vaak met een marginaal verschil – het is toch een beetje ‘Taylor Light’ wat hij laat zien.

Anderson daarentegen, speelt een voortreffelijk seizoen en weet zijn goede vorm ook mee te nemen naar Alexandra Palace, getuige zijn overwinning op Van Gerwen. Anderson is daarmee misschien al de sterkste dartsspeler van dit moment maar moet vandaag nog wel zijn eerste wereldtitel inkoppen in de finale tegen Van Gerwen.

Finale WK Darts 2015 – zondag 4 januari 2015

21.15 uur: Gary Anderson v Phil Taylor

Back To Top