Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live Lakeside darts 2015 kijken: 4 Nederlanders is actie

Jeffrey de Graaf

Lakeside darts 2015. Gisteren werd er voor de tweede dag gedart in de Lakeside Club in Frimley Green. Er stonden geen Nederlanders aan de oche maar er werden wel een aantal prachtige partijen gespeeld.

Op Europsport zijn de wedstrijden van de Lakeside Darts 2015 live te volgen.

De dag werd geopend door Darryl Fitton die het opnam tegen Paul Jennings. Fitton, bijgenaamd ‘The Dazzler’ deed zijn naam eer aan en in een verblindende partij gaf hij niets weg aan Jennings die extreem veel moeite zijn dubbels had. Fitton won met 3-0.

De uit Rusland afkomstige titelfavoriet Anastasia Dobromyslova speelde tegen de Duitse Irina Armstrong. De partij werd met 2-0 gewonnen door de Russische. De Schot Ross Montgomery begon als favoriet aan zijn partij tegen Pip Blackwell maar kreeg het niet makkelijk. Blackwell speelde sterker dan verwacht en dat leverde een prachtig duel op. Montgomery won met 3-1.

De laatste wedstrijd gisterenavond was gereserveerd voor een voorronde waarin twee debutanten vochten om een plek in de eerste ronde. De Japanner Seigo Asada speelde tegen de Engelsman Brian Dawson die met 3-1 won. Dawson speelt zijn eerste ronde-partij vanavond tegen Jeffrey de Graaf.

Uitslagen Lakeside darts 2015 4 januari

Darryl Fitton – Paul Jennings 3-0
Anastasia Dobromyslova – Irina Armstrong 2-0
Ross Montgomery – Pip Blackwell 3-1
Seigo Asada – Brian Dawson 1-3

Dag Drie Lakeside darts 2015 – vier Nederlanders in actie

Op de derde dag van de Lakeside staan er vier Nederlanders aan de oche: Willem Mandigers, Jeffrey de Graaf, Remco van Eijden en Michel van der Horst. Ook de Belg Geert de Vos komt in actie.

In het middagprogramma staan er drie wedstrijden op het programma in de Lakeside Club in Frimley Green. In de laatste partij van de middag speelt de eerste van de vier Nederlanders als Willem Mandigers het opneemt tegen de Zweed Daniel Larsson. Een wedstrijd daarvoor komt James Wilson in actie tegen de andere Zweed, Peter Sajwani. Wilson wordt beschouwd als een van de kanshebbers om de Lakeside op zijn naam te schrijven.

Middagsessie Lakeside darts 2015

5 januari 2015, 14:00 uur – Best of five sets
Jim Widmayer – Rhys Hayden (voorronde)
James Wilson – Peter Sajwani
Willem Mandigers – Daniel Larsson

De avond brengt nog eens drie wedstrijden waarin een Nederlander het podium betreedt. Jeffrey de Graaf speelt zijn eerste wedstrijd tegen Brian Dawson, de winnaar van de voorronde tegen de japanner Seigo Asada. De Graaf bezet momenteel de zeventiende plaats de BDO-Ranking; De beste Nederlander bij de BDO is nog altijd Wesley Harms die momenteel de achtste plaats bezet.

In de tweede partij van de avond is het podium gereserveerd voor de dames en spelen Rachel Brooks en Casey Gallagher tegen elkaar. De derde partij gaat tussen een Nederlander en een Belg: Remco van Eijden neemt het op tegen de Vlaming Geert de Vos. Van Eijden staat elfde op de BDO-raking en De Vos staat vierentwintigste. In de laatste match van de maandagavond speelt Jamie Hughes tegen Michel van der Horst.

Avondsessie Lakeside darts 2015

5 januari 2015, 19:00 uur – Best of five sets
Jeffrey de Graaf – Brian Dawson
Rachel Brooks – Casey Gallagher
Remco van Eijden – Geert de Vos
Jamie Hughes – Michel van der Horst

Back To Top