Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live Lakeside darts 2015: Adams te sterk voor Jan Dekker

Max Hopp - Benito van de Pas en Clayton - Jan Dekker WK Darts vrijdag

Lakeside Darts 2015. Martin Adams heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het Lakeside darts 2015. ‘Wolfie’ was in de openingsronde met 3-1 te sterk voor de 24-jarige Jan Dekker uit Nederland.

Adams ging de wedstrijd goed van start en wist ‘Doubledekker’ in de openingsset direct te breaken. Dekker won vervolgens de tweede set en leek ook de derde set in zijn voordeel te beslissen. De Nederlander kreeg zes pijlen voor de dubbel, maar slaagde er niet in om de set uit te gooien. Het missen van deze dubbels kwam de Nederlander duur te staan. Adams bleef stabiel, won de derde en vierde set en mag zich nu opmaken voor zijn tweede ronde partij.

Door deze nederlaag zit het WK Darts 2015 er voor Dekker er al na één wedstrijd op. In de voorgaande vier jaar dat de Nederlander in actie kwam in Frimley Green, werd hij één keer eerder uitgeschakeld in de eerste ronde. Dit was tijdens Lakeside 2012 toen hij verloor van de latere winnaar Christian Kist.

Uitslagen Lakeside darts 2015 – zaterdag 3 januari

Heren
Peter Sajwani – Sam Head 3-0
Martin Adams – Jan Dekker 3-1
Martin Phillips – Madars Razma 0-3
Michel van der Horst – David Cameron 3-2
Cedric Waegemans – Eddy Sims 3-1
Tony O’Shea – Scott Mitchell 2-3
Dames
Deta Hedman – Lisa Ashton 2-1
Zoe Jones – Sarah Brent 2-0

Zondag 4 januari: Scott Waites – Sam Hewson

Scott Waites, de huidige nummer 10 van de BDO, begint zijn Lakeside 2015 met een wedstrijd tegen Sam Hewson. De twee Britten worden om 22.00 uur Nederlandse tijd aan de oche verwacht in de Frimley Country Club.

De 21-jarige Hewson is dit jaar de jongste deelnemer aan het WK en krijgt de ondankbare taak om te spelen tegen voormalig Lakeside-kampioen Waites. Toch acht Hewson zichzelf niet helemaal kansloos en heeft hij vertrouwen in zijn eigen spel.

‘’Ik weet dat ik het erg moeilijk ga krijgen’’, aldus Hewson. ‘’Maar ik heb niets te verliezen en dat geldt wel voor Scott. Op kleinere toernooien heb ik al twee keer van hem gewonnen dus ik ga deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet.’’

Programma Lakeside darts 2015 – zondag 4 januari

Heren
14.00 uur: Darryl Fitton – Paul Jennings
15.30 uur: Ross Montgomery – Pip Blackwell
17.00 uur: Seigo Asada – Brian Dawson
19.00 uur: Karel Sedlacek – Paul Coughlin
21.00 uur: Mike Day – Jeff Smith
22.00 uur: Scott Waites – Sam Hewson
Dames
15.00 uur: Anastasia Dobromyslova – Irina Armstrong
20.00 uur: Lorraine Winstanley – Sharon Prins

Back To Top