Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Leegloop BDO zet zich voort

Alan Norris

Het is al jarenlang hét probleem van de BDO. Spelers die overlopen naar de concurrerende bond PDC. De redenen lijken logisch. Bij de PDC valt er namelijk veel meer geld te verdienen en ligt het gemiddelde niveau een stuk hoger. Nadat Jan Dekker gisterenmiddag al zijn overstap bekend maakte, kwam later die dag ook nog eens naar buiten dat Alan Norris en James Wilson de BDO per direct verlaten.

Q-school

Dat de darters hun vertrek bij de BDO allemaal rond deze tijd bekend maken is niet zo gek. Binnenkort begint bij de PDC namelijk weer de ‘Q-school’. Een competitie om je te kunnen plaatsen voor de grotere toernooien van de PDC. Daarna kan het snel gaan, zo bewees Benito van de Pas dit jaar wel. Hij deed het vorig jaar zo goed bij de Q-school dat hij zich plotseling plaatste voor de toptoernooien. Zo plaatste hij zich ook voor het WK Darts 2014. Hij werd vervolgens in de derde ronde uitgeschakeld door Robert Thornton, die op zijn beurt weer zijn meerdere moest herkennen in Michael van Gerwen in een fantastische partij.

Dekker en grote namen verlaten BDO

Jan Dekker is dus een van die darters die op het ‘Benito-scenario’ hopen. De 25-jarige darter uit Emmen wil zich komend jaar bij het grote publiek in de kijker spelen en schat zijn kansen hoger in bij de PDC. De “Double Dekker” kon in zijn laatste grote bij de BDO overigens niet overtuigen. Tijdens Lakeside werd de Nederlander al in de eerste ronde uitgeschakeld door de latere finalist, Martin Adams.

Waar Jan Dekker nog een jong talent is zijn de andere twee ‘overlopers’ ervaren mannen en een heuse aderlating voor de BDO. James Wilson werd na het vertrek van vorig jaar van Stephen Bunting de nummer een van de wereld binnen de BDO. Ook Alan Norris won al diverse grote prijzen bij de voormalige bond van onder andere Raymond van Barneveld.

Back To Top