Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lastige eerste partij voor van Gerwen op World Matchplay 2014

Michael van Gerwen - Dave Chisnall WK Darts 2021

Afgelopen zaterdag is de World Matchplay 2014 begonnen. Dit jaarlijks terugkerend toernooi in de Winter Garden in Blackpool is de plaats waar 32 darters strijden om de titel. Phil Taylor wist 14 van de 20 keer, dat het toernooi werd gehouden, te winnen. Zaterdag begon in de eerste ronde het toernooi voor onder andere Michael van Gerwen. Hij moest het opnemen tegen Steve Beaton. Andere wedstrijden waren Ian White tegen Terry Jenkins, Simon Whitlock tegen Kevin Painter en James Wade tegen Andy Smith.

Michael van Gerwen had een lastige partij tegen Steve Beaton. Van Gerwen wist een hoog gemiddelde te gooien, maar had moeite om de dubbels uit te gooien. Van Gerwen wist na een gelijke opening uit te lopen naar 7-4 en 8-5, maar liet Beaton toch terugkomen tot 8-7. Dit was voor Van Gerwen het teken om wat gas bij te geven en hierdoor won hij de partij met 10-7. Ian White was in vorm tegen Terry Jenkins. Hij wist met een gemiddelde van 101 met 10-4 te winnen. Simon Whitlock haalde de tweede ronde ook door te winnen van Kevin Painter. De Australiër won de partij met 10-6. Ook James Wade kende in de eerste ronde weinig moeite. In de partij tegen Andy Smith kwam hij niet tot nauwelijks in gevaar. De partij wist hij te winnen met 10-5.

Makkelijke winst voor van Barneveld

Zondag kwamen de andere Nederlanders in actie. Raymond van Barneveld moest het opnemen tegen de enige andere Nederlander Vincent van der Voort. Van Barneveld kende weinig moeite met Van der Voort. Hij wist de partij gisteravond te winnen met 10-4. Ook Phil Taylor kwam zondag in actie. De winnaar van vorig jaar nam het in de eerste ronde op tegen Darren Webster. Ook Taylor kende weinig moeite en won de partij met 10-4. Wes Newton wist na veel moeite ook de tweede ronde te behalen. Hij won zijn partij met 11-9 van Ronnie Baxter. Michael Smith wist na een spannende partij met 10-8 te winnen van Justin Pipe.

Zondagmiddag stonden er ook nog vier partijen op het programma. Dave Chisnall wist vrij gemakkelijk van Dean Winstanley te komen, 10-4. Ook Richie Burnett won zijn partij met 10-4, tegenstander was Brendan Dolan. Voor Robert Thornton zit het toernooi er in de eerste ronde al op. Hij verloor zijn partij met 10-8 van Paul Nicholson. Andy Hamilton bereikte ook de tweede ronde door met 10-3 te winnen van Wayne Jones.

Back To Top