Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lakeside WK Darts 2018: Glen Durrant de te kloppen man

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

WK Darts 2018 BDO. Vandaag begint Lakeside, het wereldkampioenschap darts van de BDO. Glen Durrant is titelhouder en als eerste geplaatst. Toch zijn er redenen om aan een verlenging van zijn heerschappij te twijfelen.

Zo staat Durrant niet eerste maar derde op de wereldranglijst van de British Darts Organisation. Mark McGeeney en Scott Mitchell hebben het puur cijfermatig bekeken in 2017 beter gedaan dan de Brit. Al zegt die lijst ook zeker niet alles, want veel spelen wordt beloond, terwijl menig BDO-speler niet de middelen en gelegenheid heeft om alle evenementen af te lopen.

Dat was bijvoorbeeld het geval bij Danny Noppert, die vanavond in de voorronde aantreedt tegen Joe Chaney.

Lakeside WK Darts 2018

Noppert is ondanks die nadelige startpositie in de voorronde volgens de bookmakers de voornaamste concurrent van Glen ‘Duzza’ Durrant. Maar zijn grootste tegenstander is vooral zichzelf, of beter gezegd: zijn ambities. Natuurlijk wil hij dolgraag opnieuw Lakeside winnen, maar het is ook geen geheim dat hij een overstap naar de PDC overweegt.

Lakeside WK Darts 2018 GettyEigenlijk is overwegen te zwak uitgedrukt. Hij is er simpelweg klaar voor, maar omdat hij Lakeside 2017 won, was hij contactueel verplicht om nog een jaar bij de BDO te blijven. En vermoedelijk ziet hij het niet zitten om ook na dit jaar weer aan die voorwaarde vast te zitten.

Glen Durrant wil naar PDC

Kortom, ironisch genoeg is Lakeside niet winnen nu wenselijk om zijn loopbaan een impuls te geven. En de 47-jarige werper uit Middlesbrough steekt er ook weer niet zo enorm bovenuit dat de odds van 2.25 bij de bookies voor zijn eindzege redelijk oogt. Sowieso was hij drukker in de weer met demonstratiepartijen spelen dan met echte titels winnen.

Sinds september staat hij qua titels droog en op de Zuiderduin Masters kwam hij niet door de groepsfase heen. En er zijn maar twee mannen die tweemaal achtereen het BDO WK wonnen: Eric Bristow en Raymond van Barneveld. Duzza is een uitstekende speler, maar niet van hun kaliber.

Wedden op darts? Glen Durrant noteert voor de hoofdprijs (100.000 Pond) dus 2.25 bij bookmaker Mr Green, Danny Noppert volgt op 8.00 en Scott Mitchell op 11.00.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Programma WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018

Middagsessie
Mark McGeeney – Martin Adams
Willem Mandigers – Nick Kenny
Pengiran Mohamed – Gary Robson

Avondsessie
Justin Thompson – Chris Gilliland
Joe Chaney – Danny Noppert
Scott Mitchell – Darius Labanauskas

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top