Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lakeside WK Darts 2016: Waites maakt gehakt van Smith in finale

Scott Waites wint Lakeside WK Darts 2016

Lakeside WK Darts 2016. Scott Waites is de nieuwe wereldkampioen darts bij de BDO. In de finale van het Lakeside WK Darts 2016 toernooi versloeg hij de Canadees Jeff Smith met overtuigende cijfers. Waites is daarmee voor de tweede keer in zijn leven wereldkampioen. Hij won de BDO-wereldtitel ook al eens in 2013.

Terwijl de pundits uitgingen van een lange en heftige eindstrijd in deze 2016 editie van de Lakeside, pakte het in werkelijkheid heel anders uit. Beide mannen hadden eerder in het toernooi al laten zien over een enorme vechtlust te bezitten door uit onmogelijke posities terug te komen, maar voor Smith bleek die koek op. Waites versloeg hem met 7-1 in sets.

Geen makkelijke weg voor Waites

Toen Waites drie jaar geleden zijn eerste wereldtitel behaalde, won hij ook met dezelfde cijfers. Hij won toen met 7-1 van Tony O’Shea. De afgelopen twee jaar ging het allemaal niet zo makkelijk voor ‘Scotty 2 Hotty’. De 38-jarige timmerman had last van een schouderblessure waaraan hij ook werd geopereerd. Zijn spel leed daaronder en de afgelopen twee jaar moest hij de Lakseide Country Club in Frimley Green al vroegtijdig verlaten.

Voor Waites was het een dubbele overwinning, want het betekende ook zijn terugkeer op het hoogste niveau na een slepende blessure. Hij vertelde de BBC “Het leek een miljoenen kilometers ver weg toen ik die schouderoperatie. Zes weken lang gooide ik geen dart. Dat is op zichzelf al pijnlijk genoeg. Nu neem ik de wereldtitel weer mee terug naar huis!”

“Op dit moment ben ik sprakeloos. Ik heb mijn hart en ziel erin gelegd om dit te kunnen winnen. Vandaag nam ik mijn kansen voordat hij de zijne kon pakken. Dat was het verschil,” aldus Waites.

Finale Lakeside WK Darts 2016 minder spannend

Jeff Smith verliest van Scott Waites op Lakeside WK Darts 2016De eindstrijd was dus minder spannend dan verwacht. Ook lagen de gemiddelden voor beide mannen niet bijzonder hoog. Waites kwam aan een gemiddelde van 87,54 terwijl Smith uitkwam op 84,99. Waites won de partij met 7-1, en in sets was dat 3-2, 3-1, 3-1, 3-2, 3-2, 0-3, 3-2 en 3-2. Smith bood dus wel de nodige weerstand, maar kwam steeds net tekort om een set te winnen.

De enige set die Smith won was de zesde set die uitliep op een decider en die hij besloot met een 161-finish. Daarmee voorkwam hij dat hij in een whitewash ten onder zou gaan – iets dat al vijf keer eerder in een Lakeside-finale is voorgekomen. Smith kon zich echter niet blijvend herstellen. De Canadees maakte teveel fouten en miste teveel dubbels, wat steeds genadeloos werd afgestraft door Waites. In de achtste en laatste leg kan Waites de Lakedide-wereldtitel naar zich toetrekken met een 14-darter.

Scott Waites Wereldkampioen BDO Lakeside 2016

Met het behalen van zijn tweede BDO-wereldtitel schaart Waites zich in een illuster rijtje van acht spelers die twee of eer keer wereldkampioen darts bij de BDO werden; Eric Bristow, Raymond van BarneveldM, John Lowe, Martin Adams, Ted Hankey, Jocky Wilson en Phil Taylor gingen hem daarin voor.

Back To Top