Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lakeside WK Darts 2016: Lastige loting voor de Nederlanders

Scott Mitchell Lakeside WK Darts 2016

Lakeside WK Darts 2016. Over iets minder dan een maand gaat de Lakeside van start, het wereldkampioenschap darts van de BDO. Scott Mitchell is titelverdediger maar ook de Nederlanders Wesley Harms en Jeffrey de Graaf worden als belangrijke kanshebbers gezien voor de titel.

De Lakeside Country Club te Frimley Green in Surrey, is opnieuw de plaats van handeling en ook dit jaar staan er weer veel Nederlanders aan de oche. In totaal doen er 32 darters mee aan de eerste ronde het herentoernooi waarvan acht zich nog moeten plaatsen via een voorronde. Er wordt gespeeld vanaf 2 januari 2016 en de finale is op 10 januari.

Acht Nederlanders naar Lakeside WK Darts 2016

Nederland wordt op de Lakeside vertegenwoordigd door zes mannen en twee vrouwen. Bij de heren doen behalve kanshebbers Wesley Harms en Jeffrey de Graaf ook Richard Veenstra, Ryan de Vreede, Willem Mandigers en Matthew Medhurst een gooi naar de titel. Bij de dames zijn dat Aileen de Graaf – die al twee keer tot de halve finale kwam – en de wat minder bekende Anca Zijlstra.

Twee Nederlanders onder de kanshebbers

De grootste kanshebber op de titel is Glen Durrant, de Engelsman die afgelopen weekend de titel van het Finder Darts Masters in Hotel Zuiderduin nog in de wacht sleepte. Hij is de huidige nummer één van de BDO ranking en noteert 3.25 voor de topfavoriet.

Iets minder favoriet zijn de Scotties: Scott Mitchell en Scott Waites, die beinde 15.00 noteren bij 888sport. Mitchell is de verdedigend Lakeside-kampioen en Waites won in 2013. De andere voormalige wereldkampioen, Martin ‘Wolfie’ Adams, noteert 6.00. De Engelsman mocht zich in 2007, 2010 en 2011 als eens wereldkampioen BDO Darts noemen.

Harms kan vierde Nederlandse BDO-wereldkampioen worden

Wesley Harms is de best geplaatste en best genoteerde Nederlander voor de kampioenstitel. Harms wordt al enkele jaren aangewezen als toekomstig Lakeside-winnaar, maar hij kwam tot nu toe niet verder dan twee keer een halve finale in 2012 –het jaar waarin Christian Kist de laatste Nederlander was die de wereldtitel pakte– en 2013. 888sport noteert 19.00 voor Harms. De andere Nederlander die kansrijk wordt geacht is Jeffrey de Graaf waarvoor de odds op 21.00 staan volgens bookmaker 888sport.

Wie wint de Lakeside WK Darts 2016? De favorieten volgens 888sport:

  1. Glen Durrant @3.25
  2. Martin Adams @6.00
  3. Scott Waites @15.00
  4. Jamie Hughes @15.00
  5. Scott Mitchell @15.00

Bij wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 9.12.2015.

Lastige loting voor Nederlandse Lakeside-mannen

De loting in de eerste ronde voor de zes Nederlandse mannen is inmiddels bekend. Matthew Medhurst – de naam doet anders vermoeden – is de enige Nederlander die eerst zijn voorronde moet winnen om mee te spelen in het hoofdtoernooi. Hij staat op de eerste avond van de Lakeside als enige Nederlandse man al op het podium. Om 21.15 uur treft hij de Canadees Jeff Smith. Als hij wint van Smith, speelt hij tegen drievoudig Lakeside-winnaar Martin Adams in de eerste ronde.

Ryan De Vreede speelt tegen de winnaar uit de voorronde tussen de Amerikaan Butler en de Engelsman James Hurrell. Debutant Willem Mandigers krijgt het lastig in zijn eerste wedstrijd waarin hij “Scotty too hotty” Waites treft, één van de belangrijkste kanshebbers op de titel.

Wesley Harms speelt zijn eerste wedstrijd tegen de winnaar uit de preliminary die tussen de Japanner Seigo Asada en de Litouwer Darius Labanauskas wordt gespeeld. Jeffrey de Graaf is de enige Nederlander die meteen in zijn eerste wedstrijd tegen een landgenoot speelt, de Lakeside-debutant Richard Veenstra.

Zijlstra zware eerste wedstrijd tegen Dobromyslova

Bij de dames bijt Anca Zijlstra op 2 januari om 20.45 uur het spits af tegen voormalig wereldkampioene Anastasia Dobromyslova die in 2008, 2012 en 2013 de sterkste onder de vrouwen was. Aileen De Graaf speelt haar eerste wedstrijd op maandag 4 januari om 20.15 uur tegen Casey Gallagher.

Back To Top