Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lakeside WK Darts 2016 Finale: Scott Waites – Jeff Smith

Scott Waites - Jeff Smith WK Darts 2016 finale

Lakeside WK Darts 2016. De finale van Lakeside WK Darts 2016. Scott Waites gaat voor zijn tweede titel, Jeff Smith kan als ongeplaatste speler zijn eerste winnen.

Opnieuw helaas geen Nederlander in de finale van Lakeside. Richard Veenstra was verrassend de beste Nederlander deze Lakeside. Hij schakelde zelfs titelverdediger Scott Mitchell uit. Maar in de halve finale was Jeff Smith in een ware thriller net iets te sterk. Smith staat in de finale tegenover een ontkende Scott Waites.

Lakeside WK Darts 2016: Scott Waites – Jeff Smith

Waar Jeff Smith 11 sets nodig had tegen Richard Veenstra, was Scott Waites een stuk sneller klaar met Jamie Hughes. ‘Scotty 2 Hotty’ was zelfs vijf sets lang op weg naar een whitewash. Maar Hughes redde de eer door de zesde set te winnen. Waites was simpelweg een stuk sterker en won met 6-1 en een driepijls gemiddelde van liefst 10 punten hoger (92 om 82).

Jeff Smith,@2.50 bij 888sport, maakte de meeste indruk in zijn eerste ronde door drievoudig kampioen Martin Adams met 3-0 naar huis te sturen. Daarna hield ‘The Silencer’ vast aan zijn niveau met een gemiddelde van 89-92 en werkte hij gestaag naar de finale toe. Daarin zal hij zijn niveau waarschijnlijk flink moeten opkrikken.

Want Scott Waites,@1.53 bij 888sport, gooide dit toernooi een stuk indrukwekkender. In zijn tweede ronde zakte hij even in tegen Geert de Vos en moest hij een 3-0 achterstand ombuigen tot een 4-3 zege. Maar in zijn andere drie partijen gooide hij subliem, haalde hij zelfs gemiddeldes van 95 en 96, en in de kwartfinale schakelde hij topfavoriet Glen Durrant uit. Als Waites dat niveau vasthoudt, kan hij de achtste darter worden die Lakeside minimaal twee keer heeft gewonnen.

Programma Lakeside WK Darts 2016

Zondag 10 januari finale

18.45 Scott Waites (9) – Jeff Smith

Back To Top