Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lakeside darts live stream: Veenstra nuchter in 2e ronde

Halve finale WK Darts 2020: Michael van Gerwen - Nathan Aspinall

Lakeside WK Darts 2018. Dinsdag wordt op Lakeside de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts bij de BDO vervolgd. Richard Veenstra, de halve finalist van 2016, speelt vandaag tegen Kyle McKinstry in de middagsessie. De partij start ongeveer om 15:00 uur Nederlandse tijd. Verder zien we vandaag Derk Telnekes, Anca Zijlstra en Aileen de Graaf aan de oche.

Maandag speelde Danny Noppert in de eerste ronde tegen Richie Edwards en de Fries raffelde na de voorronde ook deze partij af in 3-0. Toch was zijn niveau ditmaal wat lager, met name wat betreft het raken van de dubbels. Maar twee van de negen legs die hij won gooide hij sneller uit dan in vijftien pijlen. Hij heeft nu een dagje rust (en oefentijd) voordat hij aantreedt tegen Mark McGeeney, de nummer een van de BDO-ranking.

Richard Veenstra Lakeside 2018

De 36-jarige Veenstra won in april vorig jaar de German Masters en pakte in de zomer een halve finaleplek op de Belgische Masters. Door hier en daar een paar rondjes te pakken arriveerde hij hier op Lakeside als elfde geplaatste speler. Toch is er niet helemaal uitgekomen wat twee jaar terug met die plek bij de laatste vier in het verschiet leek te liggen.

Lakeside WK Darts 2018 bookmakers GettyIn de afgelopen twee jaar kwam Veenstra tijdens zijn partijen waarvan de gemiddeldes werden vastgelegd en gepubliceerd tot een moyenne van 87.8. Dat kan genoeg zijn tegen een onervaren debutant als McKinstry, die pas sinds twee jaar geleden regelmatig present is op de grotere BDO-toernooien. En dat gaat steeds beter, zo won hij in 2017 de HAL Masters en het Noord-Ierse Open. In die HAL-finale (tegen Wesley Harms) bereikte hij in een weliswaar korte match een gemiddelde van 96, maar in diverse andere partijen zakt hij dik onder de 80.

Kortom, voor Veenstra is het lastig om in te schatten wat hij kan verwachten. Hij bekijkt het nuchter: “We zijn van hetzelfde niveau en het gaat om de vorm van de dag.”

Lakeside voorspellen

Kyle McKinstry is de favoriet en staat op 1.53, Richard Veenstra noteert 2.50. We verwachten dat Veenstra zeker niet met twee of meer sets verschil verliest en tippen de +1,5 sets handicap op 1.61 bij bookmaker Mr Green. Die bet sleep je dus binnen als Veenstra wint of met 3-2 verliest.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Programma BDO WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018

middagsessie vanaf 13:30 uur
Jim Williams – Dennis Nilsson
Richard Veenstra – Kyle McKinstry
Aileen de Graaf – Paula Jacklin
Geert de Vos – Derk Telnekes

avondsessie vanaf 20.00 uur
Martin Phillips – Daniel Day
Anastasia Dobromyslova – Anca Zijlstra
Cameron Menzies – Conan Whitehead
Jamie Hughes – Michael Unterbuchner

Zie hier de live streams van vandaag: Live darts kijken

Back To Top