Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lakeside live: Martin Adams tegen Ryan Joyce en twee Nederlanders

Lakeside WDF WK Darts 2022 begint zaterdag

Vandaag worden er op Lakeside zes partijen gespeeld, waarvan drie een voorronde betreffen en de andere drie een eerste ronde. De dag wordt om 14:00 uur geopend door “Mister BDO”, de voormalige winnaar Martin Adams. Hij trekt qualifier Ryan Joyce. Scott Mitchell, de winnaar in 2015, komt uit tegen Mark McGrath.

Ook twee Nederlanders op het Lakeside programma vandaag. Om 16.30 uur Lisa Ashton – Sharon Prins en om 19.00 uur de wedstrijd Krzysztof Ratajski – Willem Mandigers.

Martin Adams – Ryan Joyce

Martin “Wolfie” Adams behoort tot het meubilair van Lakeside en de BDO. De inmiddels zestigjarige darter uit Sutton is sinds 1994 non-stop present bij dit officieuze wereldkampioenschap darts. Driemaal werd hij gekroond tot de sterkste en twee jaar terug was hij tegen Mitchell dichtbij, maar verloor hij met 7-6. In zo’n illustere carrière zitten natuurlijk ook de nodige dips. Zo moest hij in 2016 al in de openingsronde het veld ruimen, al gebeurde dat tegen de later finalist Jeff Smith.

Wolfie is vermoedelijk de meest geliefde speler die bij de BDO rondloopt. Hij is de enige van de sterren uit de jaren 90 die de bond trouw is gebleven en nog op hoog niveau acteert. Mannen als Barney, Ted Hankey, Andy Fordham en Richie Burnett zijn of naar de PDC gegaan of om uiteenlopende redenen uitgerangeerd.

Royce heeft veel in zijn mars

Vooral in langere partijen kan Adams op basis van ervaring en consistentie het de jongere gasten lastig maken, maar in zo’n korte eerste ronde is hij kwetsbaar. Komt hij niet flitsend uit de startblokken, dan wil zijn gemiddelde nog wel eens in de 80 blijven hangen. Tegen een talent als Ryan Joyce hangt uitschakeling dan in de lucht.

Royce speelde zaterdag in de voorronde en rekende met 3-0 af met Dennis Nilson. Zijn moyenne was 90 en hij maakte het af met een checkout van 109, terwijl hij de voorlaatste leg afraffelde in tien darts. Kortom, de darter uit Newcastle heeft veel in zijn mars.

Wedden op Lakeside 2017

Wolfie Adams staat op @1.50 en Ryan Joyce op @2.60. We verwachten dat Joyce zeker niet afgeslacht gaat worden en mogelijk wint. De +1.5 set handicap op Royce is daarom aantrekkelijk en noteert @1.68. Deze bet win je als Joyce de partij wint of bij verlies wel minstens twee sets pakt. Lees ook: wedden op darts.

Speelschema Lakeside vandaag

Zondag, eerste ronde of voorronde (P)
14:00 Martin Adams – Ryan Joyce
15:15 Tom Sawyer – Paul Hogan (P)
17:00 Scott Mitchell – Mark McGrath
20:00 Krzysztof Ratajski – Willem Mandigers (P)
21:45 Raymond Smith – Davy van Baelen (P)
23:00 Jamie Hughes – Martin Atkins

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top