Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lakeside 2018: Glen Durrant prolongeert titel na thriller

Lakeside 2019 Glen Durrant kampioen darts voorspellen bookmaker Getty

WK Darts BDO. Glen Durrant heeft zondag op Lakeside 2018 zijn wereldtitel bij de bond BDO geprolongeerd. Duzza kreeg de bibbers toen hij tegen Mark McGeeney met 6-4 in sets voor stond, maar krikte in de slotset zijn niveau voldoende op en won met 7-6. Al was daar ook een inzinking bij McGeeney voor nodig.

Het uitgooien ging de hele finale niet zo lekker bij Durrant, die qua scorend vermogen weinig te duchten had van Mark ‘Gladiator’ McGeeney. Zijn uiteindelijke gemiddelde was 93,9, versus 86,1 van zijn landgenoot. Durrant gooide 24 van zijn 88 legdarts in het juiste dubbelvakje (33 procent) en zijn opponent kwam uit op 24 uit 49 (49 procent).

Glen Durrant winnaar finale Lakeside

Lakeside 2018 Glen Durrant GettyIn slechts drie van de dertien gespeelde sets had McGeeney een hoger gemiddelde. En terwijl de nummer een van de BDO-ranglijst per set moyennes had die fluctueerden van 73,1 naar 102,5, had Duzza een veel meer steady en hoger niveau tussen 81,2 en 106.9. McGeeney was bijna onfeilbaar zodra er kleine checkouts nodig waren van maximaal 40 punten, terwijl Durrant daarop veel te veel peilen miste en er minder dan twee derde uitgooide.

Ondanks dit overwicht van de titelhouder kwam McGeeney bij de stand 6-6 in sets en 0-2 in legs zeer dichtbij de toernooiwinst. En op 1-2 had hij drie pijlen om 36 te gooien, maar dat lukte dus ook niet. Daarna zakte Gladiator gigantisch in en op 3-2 in legs maakte Durrant het af via dubbel 3 terwijl McGeeney nog op liefst 263 stond.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Spelers van BDO naar PDC

Ook dit jaar maken nu Lakeside is afgelopen enkele BDO-mannen de overstap naar de bond PDC. Danny Noppert maakte direct na zijn uitschakeling in de tweede ronde van Lakeside 2018 bekend dat hij deelneemt aan de kwalificatiewedstrijden voor een tourkaart. Er vinden van 18 tot en met 21 januari twee Q School toernooien plaats, eentje in Wigan (Engeland) en een in Hildesheim (Duitsland).

Het is dus mogelijk dat Noppert faalt en met de staart tussen de benen terugkeert bij de BDO. Ook Tony O’Shea, Jeff Smith, Martin Atkins, David Prins (een Engelsman ondanks die achternaam) en Dennis Nilsson gaan het ongewisse avontuur aan. En Durrant? Hij heeft nu levenslang trouw gezworen aan de BDO.

Back To Top