Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lakeside finale 2017 Glen Durrant – Danny Noppert

Niels Zonneveld eerste Nederlander vandaag op WK Darts

Vanmiddag om 17.45 uur speelt Danny Noppert in de finale van Lakeside 2017 tegen Glen Durrant. “Noppie” is als derde geplaatst en debuteert op dit officieuze wereldkampioenschap van de BDO, “Duzza” is als eerste geplaatst.

Een debutant in de eindstrijd, dat klinkt alsof het een enorme schok is. Maar dat valt dus wel mee, want Danny Noppert heeft in 2016 meerdere malen een zeer hoog niveau getoond.

Glen Durrant – Danny Noppert Lakeside finale

Het was natuurlijk wel de vraag hoe de Friese darter zich zou houden op het allerhoogste podium van de BDO. Maar aan die twijfels maakte hij in de evenementenhal Lakeside te Frimley Green een einde door in de openingsronde een stevig gemiddelde neer te zetten van ruim 98.

Durrant heeft dat eentje achter zijn naam natuurlijk niet voor niks gekregen. Duzza hield vorig jaar de BDO-tour in een wurggreep en draaide in december lekker warm door de World Masters (opnieuw) te winnen. In totaal schreef hij in 2016 acht toernooien op zijn naam.

Gemiddeldes

Noppert heeft na de vier vorige rondes een toernooigemiddelde van 94,7 en zat in elke match aan de goede kant van de 90. Daarnaast liet hij zeven keer een check out van boven de honderd zien, realiseerde hij twee keer een elfdarter en zes keer een twaalfdarter. Zijn legsaldo is 102 gespeeld, 67 gewonnen.

Durrant staat op een gemiddelde van 92,7, maar bleef wel in twee partijen net onder de 90. Vijf keer wist hij te finishen op een score van over de honderd. Elfdarters liet Duzza nog niet zien, wel drie twaalfdarters. Hij speelde 103 legs en won er 63. Met deze cijfers moeten we het doen om de kleine krachtsverschillen tot nu toe in te schatten, want de heren hebben elkaar nog nooit voor de oche bekampt.

Wedden op Lakeside

Duzza heeft op weg naar de eindstrijd een hobbelig pad bewandeld. Regelmatig moest hij vanuit een achterstand terugkomen en waren de verschillen in score of niveau klein. Noppie daarentegen nam in elke ronde een voorsprong, maar had wel moeite om die door te trekken. Hoe zal hij reageren als hij ook een keer achter komt te staan?

Durrant blijft de favoriet bij bookmaker 888Sport en noteert 1.62, Noppert staat op 2.30. Het is een “first to 7 sets” match en we tippen dat er minstens 12 sets gespeeld gaan worden. De over 11.5 sets bet noteert 2.10. Lees ook: wedden op darts.

Back To Top