Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lakeside Darts Championships 2015: Loting en wedstrijdschema

James Wilson

Lakeside 2015. De trekking voor het Lakeside dartstoernooi is bekend. Het BDO Lakeside Darts Championships 2015 wordt van 3 t/m 11 januari 2015 gespeeld in de Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green.

De vorige editie van de Lakeside werd gewonnen door Stephen Bunting. De huidige BDO-wereldkampioen besloot echter over te lopen naar de PDC en hij zal zijn titel daarom niet verdedigen. Bunting speelde de finale tegen Alan ‘Chuck’ Norris, die vorig jaar als niet-geplaatste speler aan het toernooi begon. Inmiddels heeft hij een ijzersterk jaar achter de rug, met overwinningen op de British Classic, Catalonian Open, Denmark Open, Polish Open, Scottish Classic en Swedish Open en begint hij aan de Lakeside als tweede geplaatst.

Dekker voor vijfde maal op de Lakeside

Jan Dekker begint zijn toernooi tegen de man die hij afgelopen jaar in de kwartfinales versloeg: Martin Adams. In de halve finale speelde hij een schitterende partij tegen Alan Norris die uiteindelijk met een minimaal verschil won. Het is inmiddels de vijfde keer dat Doubble-Dekker op de Lakeside verschijnt en hij mag zeker tot de kanshebbers worden gerekend om de kroon dit jaar op te eisen.

Sterk jaar voor Wesley Harms

Wesley Harms haalde al twee maal de halve finale op het BDO-WK en start dit jaar als de nummer-acht-seed. Harms heeft een sterk jaar achter de rug waarin hij de England Open won. Zijn eerste partij speelt hij tegen de winnaar van de voorronde tussen de Australiër Mike Day en de Canadees Jeff Smith.

Andere Nederlanders die meedoen: Michel van der Horst en Willem Mandigers die zich via een voorronde moeten plaatsen. Jeffrey de Graaf, Remco van Eijden en Rick Hofstra plaatsten zich direct. Bij de dames spelen namens Nederland Sharon Prins en Anneke Kuijten. Prins speelt haar eerste parij tegen de Engelse Lorraine Winstanley en Kuijten heeft Trina Gulliver geloot, de meervoudig Lakeside-kampioen bij de dames.

Tony O’Shea aanwezig op de Lakeside Darts Championships 2015

James Wilson start als de top-seed. Vorig jaar kwam hij niet verder dan de kwartfinales waarin hij van Alan Norris verloor. Scott Waites was BDO-wereldkampioen in 2013 en is momenteel de als zesde geplaatste speler. Robbie Green die vorig jaar tot de halve finale kwam, start als zestiende geplaatst en Darryl Fitton is als vijftiende geplaatst. Ook de immens populaire Tony O’Shea zal niet ontbreken. Hij doet inmiddels voor de veertiende achtereenvolgende keer mee op de Lakeside.

Bij de eerste ronde voor de heren, evenals in de voorronden die tegelijkertijd worden gespeeld, wordt gespeeld om ‘best of 5 sets’. De dames spelen om ‘best of 3 sets’.

Back To Top