Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lakeside 2018: deelnemers BDO WK Darts

WDF WK darts Lakeside

De Lakeside, het Wereldkampioenschap Darts van de BDO, wordt van 6 t/m 14 januari 2018 gespeeld in de Lakeside Country Club in Frimley Green in Engeland. Het toernooi wordt inmiddels voor de 41ste keer gehouden en het is de 33ste keer dat het plaatsvindt in de Lakeside Country Club.

Bij de mannen doen er acht Nederlanders mee aan het toernooi en bij de vrouwen zijn dat er drie.

Deelnemers Lakeside 2018 – WK Darts BDO

In totaal spelen er bij de mannen 54 darters mee. De spelers die op plaats 1 t/m 16 staan op de BDO-ranking plaatsen zich direct en starten meteen in de eerste ronde. In deze groep zitten drie Nederlanders: Wesley Harms, die zich als zevende heeft geplaatst; Willem Mandigers heeft zich als tiende geplaatst en Richard Veenstra als elfde.

De nummers 17 t/m 24 beginnen ook in de eerste ronde. De nummers 25 en 26 beginnen in een voorronde waarin zij zich definitief kunnen plaatsen. De 24-jarige Tilburger Jeffrey Sparidaans is de nummer vijfentwintig en speelt voor het eerst op de Lakeside.

Danny Noppert

Voorts zijn er nog negen regionale qualifiers, waaronder de Nederlander Chris Landman, maar ook bekendere namen als die van de Canadees David Cameron en minder bekende als die van Pengiran Mohamed uit Brunei en Ümit Uygunsözlü uit Turkije.
Tot slot zijn er nog vier qualifiers die zich via play-offs hebben geplaatst met hieronder de Nederlander Derk Telnekes.

Danny Noppert, die afgelopen jaar nog in de finale stond tegen Glen Durrant, heeft zich dit jaar eveneens automatisch geplaatst en zal dus ook dit jaar weer spelen op de Lakeside 2018 en een nieuwe poging wagen om de finale te winnen..

Favorieten Lakeside

Glen Durrant is in 2018 verdedigend kampioen en hij is ook de aanvoerder van de BDO-ranking. Daarmee is hij topfavoriet om dit jaar opnieuw wereldkampioen BDO-darts te worden.

Verder zijn de nummer twee van de BDO, Mark McGeeney en spelers als Jamie Hughes, Scott Mitchell, de Schot Ross Montgomery, Daryll Fitton en Welshman Martin Phillips altijd goede kanshebbers. Hoewel ze dit jaar niet zo hoog op de BDO-ranking staan, zijn ook Martin ‘Wolfie’ Adams, Scott Waites en Gary Robson altijd namen om rekening mee te houden.

BDO Wereldkampioenschap Darts Vrouwen

Bij de vrouwen hebben de nummers 1 t/m 8 van de BDO zich direct geplaatst, waaronder Aileen de Graaf, de huidige nummer twee, en Sharon Prins, de nummer acht. De nummers 9 t/m 14 hebben zich ook automatisch geplaatst, waaronder Anca Zijlstra, de nummer tien op de BDO-ranking.

Voorts hebben zich nog twee speelsters via een play-off geplaatst, waaronder een Zweedse met een Nederlandse achternaam, Vicky Pruim.

Kanshebbers bij de vrouwen

Lisa Ashton is verdedigend wereldkampioen darten bij de vrouwen, afgelopen jaar won zij de wereldtitel voor de tweede maal in haar carrière. Aileen de Graaf doet het internationaal erg goed en is dus zeker een grote kanshebster.

Daarnaast doet Deta Hedman mee, de aanvoerster van de BDO-ranking; ze voert die ranking eigenlijk al heel jaren aan maar won desondanks nog nooit een WK Darts, wel stond ze drie maal in de finale. Ook Trina Gulliver heeft zich direct geplaatst, de Golden Girl won de wereldtitel al tien maal. Verder worden Lorraine Winstanley, Anastasia Dobromyslova en Fallon Sherrock tot de kanshebbers gerekend.

Back To Top