Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lakeside 2017 programma: Wouter Vaes en Aileen de Graaf vandaag

WDF WK darts Lakeside

Vandaag start de Lakeside 2017, het wereldkampioenschap darten van de BDO. Scot Waites is titelverdediger bij de mannen en Trina Gulliver bij de vrouwen.

Er doen negen Nederlanders mee, waarvan de eerste twee vanavond hun opwachting maken in de Lakeside Club in Frimley Green: Wouter Vaes en Aileen de Graaf.

Lakeside 2017 – Wouter Vaes

Wouter Vaes is de eerste Nederlander die aan de oche verschijnt in Frimley Green en treft een zware tegenstander in de persoon van Darryl Fitton, die als een van de topfavorietieten voor de BDO WK titel aantreedt.

Vaes, een 25-jarige darter uit het Limburgse Ospel, doet dit jaar voor het eerst mee aan de Lakeside, op een wildcard die hij ontving na een uitstekend seizoen waarin hij een finaleplek haalde in de Open Austria, een halve finale in Frankrijk en nog een vijftal kwartfinales bij verschillende Europese dartstoernooien. Voor Vaes, die zelf als twintigste is geplaatst voor de Lakeside, wordt Fitton bepaald geen eenvoudige tegenstander. Vaes noteert bij de bookies 3.25 voor de winst, terwijl Fitton met 1.33 duidelijk de beste kansen heeft.

Glen Durrant naar PDC?

Glen Durrant is de torenhoge favoriet voor de titel. Hij won dit jaar al elf BDO-toernooien waardoor hij uitgroeide tot de beste speler van dit ogenblik. De 46-jarige darter uit Middlesbrough, die in het dagelijks leven makelaar is, heeft al laten doorschemeren dat dit jaar wel eens zijn laatste jaar op de Lakeside zou kunnen zijn.

Zeker omdat hij nu bij de laatste zestien doordrong tijdens de Grand Slam of Darts en heeft ervaren dat hij mee kan op het hogere niveau van de PDC. Hij start zijn campagne tegen de onbekende Nick Kenny.

Vrouwen Lakeside

Bij de vrouwen is Trina Gulliver verdedigend Lakeside kampioen, maar ze is niet de topfavoriet voor het winnen van haar inmiddels elfde wereldtitel. Dat is de als nummer twee geplaatste Lisa Ashton, terwijl Deta Hedman die de BDO-ranglijst aanvoert, als tweede wordt getipt.

Hedman hoopt nog altijd haar eerste wereldtitel te behalen. Dat geldt ook voor de drie Nederlandse vrouwen die present zijn in de Lakeside Club: Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anca Zijlstra. De Graaf noteert 8.50 bij 888sport voor de titel.

Aileen de Graaf – Rachel Brooks

Van de Nederlandse vrouwen mag Aileen de Graaf het spits afbijten tegen Rachel Brooks. De Graaf doet dit jaar voor de vierde keer mee aan de Lakeside en wordt gezien als één van de sterkste spelers van dit moment.

Ze is dan ook favoriet voor deze partij met een notering van 1.40 tegenover de 2.75 van Brooks bij de bookies. Lees ook: wedden op darts.

Programma Lakeside 2017

Zaterdag 7 januari
14:00 Glenn Durrant – N. Kenny
15:15 Trina Gulliver MBE – Claire Brookin
15:45 D. Nilsson – R. Joyce (v)
17:00 Darryl Fitton – W. Vaes
20:00 S. Asada – J. Smith (v)
21:15 R. Janssen – M. McGrath (v)
22:30 Aileen de Graaf – Rachel Brooks
23:00 J. Williams – Tony O’Shea

Zoals bekend, zenden de BBC en Eurosport de Lakeside niet meer uit. Vanaf dit jaar hebben Channel 4 en BT Sport de rechten verworven, en beide zenders zijn in Nederland niet via de kabel te zien.

Back To Top