Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Kyle Anderson vermaakt zich uitstekend in de Ripley League

Kyle Anderson vermaakt zich uitstekend in de Ripley League Getty

Darts – nieuws. Soms staat er opeens een totaal onbekende darter op het podium en die maakt zo’n enorme indruk dat je hem nooit meer vergeet. De 28-jarige Kyle Anderson is zo’n dartsspeler. Niet alleen is hij een markante verschijning die gehuld gaat in stijlvolle shirts met Australisch Aboriginal-designs, ook is hij de eerste profdarter van Aboriginal-afkomst. Hij speelt in de PDC Pro Tour en als hij niet van huis moet voor een PDC-toernooi, speelt hij thuis onder vrienden in de Ripley Elite Darts Singles League.

Kyle Anderson

De Australiër deed in 2014 mee aan het PDC WK Darts en gooide een negendarter tegen Ian White. Boem! De Australiër stond meteen op de kaart en zijn professionele carrière kreeg de droomstart waar zelfs hijzelf niet van had durven dromen. Ook al verloor hij die wedstrijd uiteindelijk van White.

Na het WK van 2014 deed Anderson mee aan de Q-school en won meteen op de eerste dag een PDC tour-kaart waarmee hij voor twee jaar verzekerd was van deelname aan alle PDC-competities. Hij zocht een sponsor en verhuisde naar Engeland en sindsdien gaat het hard vooruit met zijn profcarrière en is hij al bijna niet meer weg te denken van het grote podium.

Goede keuze gemaakt

“Ik moest die sprong wagen. Ik zou er anders voor altijd spijt van hebben gehad als ik niet verhuisd was. Ik moest erin geloven dat ik had wat nodig is om het te maken in de PDC,” zei Anderson in een interview met krant Ripley & Heanor News. “Het is de gok absoluut waard geweest en ik ben gewoon heel erg blij dat het nu zijn vruchten begint af te werpen”.

Inmiddels staat Anderson dertigste op de PDC Order of Merit en daarmee is zijn doel voor dit jaar bereikt om door te dringen tot de top-32. Zijn carrière is nog steeds in opgaande lijn en Anderson investeert er dan ook veel tijd in, zoals door in de Ripley League te spelen.

Ripley League

De Ripley League is de grootste dartscompetitie in Derbyshire. Anderson werd op een avond meegenomen door Aden Kirk die zei dat het een goede league is – en dus besloot de Australiër mee te spelen. Niet omdat hij het alleen maar zag als een extra mogelijkheid om te trainen, maar ook omdat het er gewoon erg gezellig is en hij snel vrienden maakte. Bovendien ligt het niveau er behoorlijk hoog met gemiddelden die vaak dik in de 90 zitten. Echt makkelijk heeft Anderson het dus niet in die dartscompetitie waarin onlangs al eens een negendarter werd gegooid – en ook verloor de Australiër al een keer.

Een andere belangrijke reden om in de Ripley League te spelen, is dat Anderson zijn vrouw Tara en Charles, zijn zoontje van vijf, erg mist. Na vijf maanden in Engeland besloot zijn vrouw door heimwee terug te keren naar Australië. “Dus door in de Ripley League te spelen kom ik buiten en heb ik veel lol, terwijl ik me anders misschien down en alleen had gevoeld,” aldus Anderson die een goede kans maakt om de Ripley-competitie te winnen.

Hoogste gemiddelde ooit

Dat we nog veel van Kyle Anderson kunnen verwachten, bleek een jaar geleden wel toen hij in Barnsley het hoogste gemiddelde haalde dat ooit in een officiële Players Championship dartswedstrijd werd gehaald. Anderson versloeg Terry Jenkins met 6-1, wat op zich niet heel bijzonder is, alleen deed Anderson dat met slechts 77 darts. Zijn winnende legs gingen in drie 10-darters en daarnaast nog een 11-, 12- en 15-darter. Daarbij kwam hij uit op het idioot hoge gemiddelde van 134.84, wat ook een absoluut wereldrecord betekende.

Wedden op darts

Back To Top