Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld – Phil Taylor en Michael van Gerwen – Daryl Gurney LIVE

Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld WK Darts wedden bookmakers voorspellingen darten Getty

Michael van Gerwen speelt vanavond in de kwartfinale van het WK Darts tegen Daryl Gurney. Raymond van Barneveld treft daarma een andere ex-wereldkampioen, te weten zijn aloude rivaal Phil Taylor.

Donderdag verzuimde Jelle Klaasen zich ook bij de acht beste darters van de wereld te voegen. De halvefinalist van vorig jaar bleef onder zijn gebruikelijke niveau tegen Dave Chisnall, had nog wel kansen om op 3-3 in sets te komen, maar ging uiteindelijk met een matig gemiddelde van 88 onderuit: 4-2.

Raymond van Barneveld – Phil Taylor

Dit affiche was tijdenlang de klassieker van de dartssport. Tien jaar geleden leverden deze heren de misschien wel spannendste WK darts-finale ooit af, op het ultieme moment gewonnen door Barney. Beiden hebben de afgelopen twee jaar niet zo gek veel meer gewonnen, maar zijn nog steeds gevaarlijke klanten die niet meer elke week overal aanwezig zijn en hun momenten uitzoeken om te pieken.

WK Darts 2017 wedden op darts: Raymond van Barneveld - Phil Taylor GettyToch is van een echte rivaliteit geen sprake geweest, daarvoor was The Power simpelweg te machtig. Hij won 56 van de 76 onderlinge duels, Van Barneveld zestien. Vier van de laatste vijf ontmoetingen waren voor de man uit Stoke en van de vier WK-duels won The Power er drie. Van de acht partijen die ze speelden waarbij er minstens tien legs gewonnen moesten worden, wonnen ze er beide vier. Die wat meer evenwichtige statistiek biedt Barney misschien wat hoop, want het is een best of 9 sets wedstrijd, dus er zijn vijf gewonnen sets nodig (en dus minstens 15 gewonnen legs).

Hoewel de bookmakers gaan voor een ruime overwinning van Phil Taylor is het wat ons betreft eerder een 50-50 partij. Heel interessant dus voor het wedden op darts en de notering van 2.50 op winst Barney is om te smullen. Een tientje op onze favoriet levert je dus zomaar 25 euro op.

Michael van Gerwen – Daryl Gurney

De als 24e geplaatste Gurney staat sinds de Players Championships Finals 2015 op de radar van dartsfans. Daar bereitke hij als redelijk onbekende speler de halve finale, al had hij op het WK Darts van dat jaar ook al op de deur geklopt door de derde ronde te bereiken. Dit jaar was een kwartfinale bij de World Grand Prix zijn beste resultaat en trof hij Michael van Gerwen al in de finale van de Dutch Masters. Die verloor hij, maar de meest recente confrontatie in oktober (German Darts Championship) won hij met 6-4.

Mighty Mike laat een zeer solide niveau zien tot nu toe, maar het lijkt er op dat tegenstanders zich niet meer zo door hem laten intimideren. Cristo Reyes en Darren Webster speelden juist de partij van hun leven, maar gingen er toch met 4-2 en 4-1 vanaf.

Voorspellingen WK Darts

Programma WK Darts 2017

Hele speelschema WK Darts

vrijdag 30 december 2016
14.15 James Wade – Peter Wright 3-5
15.45 Gary Anderson – Dave Chisnall 5-3
20.15 Michael van Gerwen – Daryl Gurney 5-1
22.30 Raymond van Barneveld – Phil Taylor 5-3

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top