Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Kwartfinale Richard Veenstra Lakeside live stream: fraaie staaltjes

Kwartfinale Richard Veenstra Lakeside live wedden bookmakers voorspellingen darten Getty

Richard Veenstra, de enige resterende Nederlander op Lakeside 2018, speelt vandaag in de kwartfinale tegen Michael Unterbuchner. De Duitse debutant kwam door de voorronde heen en ontpopt zich tot de grote surprise van het wereldkampioenschap darts van de BDO.

Deze editie van Lakeside leek een domper te worden voor de Nederlanders. Danny Noppert ging al in de tweede ronde onderuit en in het damestoernooi bereikte niemand de halve finale. Maar Richard Veenstra houdt de eer van Oranje hoog. Hij veegde donderdagavond de Belg Geert de Vos weg met 4-0. Bij de eerste matchpijl was het gelijk raak.

Lakeside WK Darts 2018 live

Glen Durrant – Jim Williams. Slechts twee spelers uit de top acht hebben de laatste acht bereikt. Titelhouder Glen Durrant is een van hen, Mark McGeeney is de ander.
Durrant won zijn twee eerdere partijen met 3-0 en 4-1, staat nu op een totaal gemiddelde van 98 en won 23 van de 33 gespeelde legs. Kortom, het ziet er prima uit voor Duzza.

De als negende geplaatste Williams worstelde zich richting de kwartfinale (3-2, 4-3) en heeft een moyenne van dik tien punten lager.

Richard Veenstra – Michael Unterbuchner

Veenstra komt met een dikke “high” de kwartfinale in rollen. Zijn match tegen Geert de Vos verliep als in zijn dromen. De halve finalist van 2016 domineerde op alle onderdelen en kon met een gemiddelde van 90,9 de hand van zijn tegenstander schudden.

Unterbuchner kwam in de voorronde terecht door vorig jaar een play-off te winnen. Vervolgens gooide hij twee geplaatste spelers naar huis, waaronder Jamie Hughes (3). Maar deed de Duitser dat met adembenemend darts? Dat niet. Zijn gemiddelde is 86,2 en bij maar net iets meer dan de helft van de gespeelde legs (29 uit 54).
Het probleem is wisselvalligheid. Zo heeft hij driemaal een leg binnen vier beurten afgerond, maar vaker sleepte hij ze pas na 20 pijlen of meer binnen. Veenstra lijkt wat constanter, en ook hij heeft al een paar fraaie staaltjes laten zien, waaronder twee elf-darters.

Wedden op Lakeside

Gokken op darten? Glen Durrant staat op 1.12 en Jim Williams op 6.25. Richard Veenstra is de favoriet op 1.60 en Michael Unterbuchner noteert 2.30.

Programma BDO WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018

Middagsessie, best of 9 sets, 14:00 tot 17:30
Scott Waites – Andy Baetens
Glen Durrant – Jim Williams

Avondsessie, 20:00 tot 23:30
Richard Veenstra – Michael Unterbuchner
Mark McGeeney – Wayne Warren

Zie hier de live streams van vandaag: Live darts kijken

Back To Top