Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Kim Huybrechts trotse winnaar European Darts Grand Prix 2015

Kim Huybrechts European Darts Grand Prix

European Darts Grand Prix. Het negende European Tour Event is gisteren gewonnen door Kim Huybrechts, die dankzij deze titel zeker is van deelname aan de Grand Slam of Darts. ‘The Hurricane’ was in een fantastische finale met 6-5 te sterk voor Peter Wright.

Lange tijd leek het er niet naar uit te zien dat Huybrechts er met de winst vandoor ging. Wright ging uitstekend van start en kwam mede door een 161 finish op een 5-2 voorsprong. Huybrechts gaf zich echter niet gewonnen en kwam via twee 100+ finishes op gelijke hoogte. In de elfde en allesbeslissende leg trok de Belg uiteindelijk aan het langste eind.

‘’Ik bleef volhouden en geloven in een goede afloop, maar nu kan ik niet geloven dat ik alsnog heb gewonnen’’, vertelde een duidelijk geëmotioneerde Huybrechts tijdens de afsluitende ceremonie. ‘’Dit is echt fantastisch’’.

‘’Ik heb nu een aantal titels gewonnen bij de PDC en dit voelt als de mooiste. Niet alleen in de finale, maar ook in een aantal andere partijen kende ik een achterstand. Het voelt goed om de finale af te sluiten met een inhaalrace en een 140 en 157 finish.’’

Klaasen beste Nederlander in Sindelfingen

Jelle Klaasen was de enige Nederlander die de avondsessie bereikte op zondag 18 oktober. ‘Cobra’ kan terugkijken of een sterk toernooi, waarin hij onder meer wist te winnen van World Grand Prix-kampioen Robert Thornton. In de kwartfinale werd de 31-jarige Klaasen met 6-4 uitgeschakeld door James Wade.

Raymond van Barneveld strandde gisteren in de derde ronde. De vijfvoudig Wereldkampioen noteerde een gemiddelde van 111, maar moest desondanks zijn meerdere erkennen in Joe Cullen. ‘Rockstar’ ging een ronde later alsnog onderuit tegen Mensur Suljovic.

Uitslagen European Darts Grand Prix zondag 18 oktober

Kwartfinale
James Wade – Jelle Klaasen 6-4
Kim Huybrechts – Michael Smith 6-5
Peter Wright – Ian White 6-5
Joe Cullen – Mensur Suljovic 4-6

Halve finale
James Wade – Kim Huybrechts 4-6
Peter Wright – Mensur Suljovic 6-5

Finale
Kim Huybrechts – Peter Wright 6-5

Back To Top