Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts live: Na Jerry Hendriks – Warren Parry wacht Peter Wright

WK Darts live: Jerry Hendriks - Warren Parry Getty

Vanavond staat met Jerry Hendriks de eerste Nederlander op het podium in Alexandra Palace tijdens het World Darts Championship. Hij treft Warren Parry, de Nieuw-Zealander. Als hij die verslaat, mag hij later op de avond opnieuw in de eerste ronde van het WK Darts spelen waar hij het dan moet opnemen tegen Peter Wright.

Gary Anderson, de heersende wereldkampioen, speelde gisteren zijn eerste wedstrijd tegen Mark Frost. De Schot won met 3-0 in sets. Anderson begon sterk en liet maar twee legs liggen voor Frost gedurende de hele wedstrijd.

WK Darts: Gary Anderson succesvol

Het kostte hem op het oog weinig moeite, maar na afloop zei Anderson dat het, net als iedere eerste ronde op het WK Darts, “zenuwslopend” was geweest.

“Mark is een geweldige speler en hij heeft vanavond op geen enkel moment laten zien hoe goed hij kan spelen,” zei Anderson. Het was duidelijk dat de Schot barstte van de zenuwen en dat de partij alles behalve makkelijk ging. “Maar ik ben er doorheen gekomen en heb het werk dat ik kwam doen gedaan. Ik heb nog niet nagedacht over alles dat voorbij de eerste ronde ligt. Ik kan alleen maar mijn best doen en als dat goed genoeg is dan kan ik me in januari misschien aansluiten bij dat exclusieve clubje,” aldus Anderson. Dat clubje bestaat uit de drie mannen die het WK Darten drie maal achtereen wisten te winnen.

Behalve Anderson, zijn ook Kevin Painter, Jamie Lewis en Michael Smith door naar de tweede ronde.

Jerry Hendriks – Warren Parry

Jerry Hendriks speelt vanavond in de kwalificatieronde voor het World Darts Championship en treft daarin Warren Parry. Als hij de Nieuw-Zealander verslaat, speelt hij later op de avond tegen Peter Wright, die als derde is geplaatst en die geldt als belangrijke kanshebber op de titel.

Hendriks, bijgenaamd Hot Dog, kwam als qualifier binnen op het WK als winnaar van het PDC World Central European Qualifying Event. De 28-jarige darter uit Venlo won nog geen belangrijke evenementen, maar haalde bijvoorbeeld wel de laatste zestien op het European Championship van 2013.

Voorspellingen darts

Warren Parry daarentegen, is een darter die in Nieuw-Zealand en Australië al aardig wat titels op zijn naam schreef, waaronder drie maal de New Zealand Open en Oceanic Masters. Ondanks zijn veel indrukwekkender CV, is Parry met 2.10 bij 888 niet de favoriet.

De bookies zien Hendriks wel zitten met een notering van 1.73. Als Hendriks de eerste ronde haalt, kijk dan onder Live Wedden bij 888Sport voor de odds tegen Wright en nog meer spannende (live) darts weddenschappen.

Titanenclash Beaton en Petersen

De clash tussen Steve Beaton en Devon Petersen wordt eveneens een boeiende wedstrijd. Petersen is in staat om een negendarter te produceren. In mei 2016 gooide hij er een in Barnsley. Deze Zuid-Afrikaan speelde al meerdere malen op het WK Darts en in 2014 bereikte hij zelfs de laatste zestien. Hij schreef nog geen enkel groot toernooi op zijn naam, maar zorgde wel voor shock-overwinningen tegen o.a. Michael van Gerwen, Vincent van der Voort (die hij drie maal versloeg) en Peter Wright. Sinds 2015 bezit hij een PDC Tour Card.

Petersen en Beaton: Deze mannen zijn zeer sterk aan elkaar gewaagd, ook als is Beaton met een notering van 1.53 bij 888Sport duidelijk favoriet. Petersen noteert 2.50 voor de zege. Tegen Beaton speelde de Zuid-Afrikaan drie keer eerder en daarvan won hij twee van de partijen.

Programma en uitslagen WK Darts

Volledig speelschema WK Darts 2017

Uitslagen donderdag 15 december 2016
Jamie Caven (29) 1-3 Kevin Painter
Jamie Lewis (30) 3-2 Mick McGowan
Gary Anderson (2) 3-0 Mark Frost
Michael Smith (11) 3-2 Ricky Evans

Programma vrijdag 16 december (vanaf 20.00 uur)
Jerry Hendriks v Warren Parry (P)
Gerwyn Price (19) v Jonny Clayton
Steve Beaton (27) v Devon Petersen
Peter Wright (3) v Hendriks/Parry

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top