Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Jelle Klaasen lijkt op weg naar oude vorm en etaleert zijn kunsten in Steenwijk

Jelle Klaasen

Dartsnieuws. Verschil moet er zijn. Zaterdag werden er nog verschrikkelijk hoge gemiddelden behaald tijdens de European Tour Qualifiers en gisteren waren er darters die tijdens de d’art9 Open Steenwijkerland niet hoger kwamen dan een gemiddelde van 40. Toch kwamen er een groot aantal bekende darters richting Steenwijk.

Jelle Klaasen en West behalen finale

Laat je niet foppen door deze opvallende cijfers. De lage gemiddelden waren namelijk die van de aspiranten tijdens het toernooi. De aspirantentak van de d’art9 Open werd overigens gewonnen door Anthony Moes. Tijdens het hoofdtoernooi werd er echter een stuk overtuigender gegooid. Jelle Klaasen was uiteindelijk de gelukkige winnaar en rekende op weg naar de finale af met Jan Dekker, Wesley Harms en Hendrik Tooren. In die finale in kwestie trof hij Steve West, die vandaag een goed toernooi neerzette. West versloeg Tim Koster, Co Stompe en Rick Hofstra alvorens hij in de eindstrijd Klaasen tegenkwam.

Klaasen ongenaakbaar in eindstrijd

De finale was er een van een hoog niveau. West noteerde een gemiddelde van net boven de 90 en kwam daarbij niet in de buurt van het fenomenale spel van Klaasen, die zijn oude vorm weer lijkt te hebben hervonden. Met een gemiddelde van 102.25 liet Jelle Klaasen werkelijk niks heel van Steve West en won uiteindelijk met 3-0 in sets. Diezelfde West was wel verantwoordelijk voor de hoogste finish van de dag door een knappe 164-finish uit de gooien. Jelle Klaasen gooide gisteren nog voor kwalificatie voor de ET1 en ET2 en wist voor beiden een ticket te bemachtigen. Vandaag ging hij met een cheque van 700 euro naar huis.

Geen goede dag voor Stompe

Naast Klaasen, West en Jan Dekker was er nog een echte publiekstrekker aanwezig, Co Stompé. De darter die toch vooral bekend is door zijn analyses van dartswedstrijden op RTL7 liet gisteren maar weer eens zien dat de beste stuurlui toch aan wal staan. Waar hij tijdens een avondje WK-darts nog weleens wat tips wil geven aan de beste darters ter wereld, lukte het hem vandaag niet om zelf een mooi resultaat te behalen. Hij werd in de tweede ronde uitgeschakeld door Steve West.

Back To Top