Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Jeffrey de Graaf en Ron Meulenkamp vandaag op WK Darts

Darts: Home Tour gaat vandaag verder met Ron Meulenkamp

Woensdag schotelt het wereldkampioenschap darts in Londen liefst acht partijen voor. Twee Nederlanders proberen een rondje te overleven. Jeffrey de Graaf komt in de middagsessie in de eerste ronde uit tegen Noel Malicdem en in de avond neemt Ron Meulenkamp het in de tweede ronde op tegen Michael Smith, een van de outsiders voor de titel.

Vincent van der Voort door op WK Darts

Het zijn drukke dagen voor Meulenkamp, want dinsdagavond speelde hij tegen Diogo Portela in de eerste ronde. De Braziliaan bereikte in het begin een uitstekend niveau en kwam 0-2 voor in sets. Meulenkamp kon niet anders dan afwachten tot Portela in zou storten en dat gebeurde gelukkig: hij won negen van de daaropvolgende twaalf legs en maakte het 3-2 in sets.

Eerder die dag wierp Vincent van der Voort zich soepeltjes met 3-0 langs de veteraan Darren Webster, zonder nou echt zelf uit te blinken, maar vooral ook dankzij gepruts op de finishes bij de Engelsman.

Jeffrey de Graaf – Noel Malicdem

De Graaf en WK’s, dat is geen gelukkig huwelijk. De 28-jarige Den Heldenaar verloor viermaal in de openingsronde van Lakeside (van de bond BDO) en debuteerde twee jaar terug op het WK Darts van de PDC met een nederlaag. Hij is een van de vele dartarbeiders die moeten zwoegen op de vloertoernooien en amper genoeg verdienen om de reiskosten te dekken. Zijn first 9 dart gemiddelde is 98, en dat zal boven de honderd moeten uitkomen om meer te bereiken.

Tegen de 41-jarige Noel Malicdem heeft hij een gouden kans om een ronde verder te komen. De Filipijn speelt op de Aziatische tour en de overstap naar zo’n enorm podium als het PDC WK kan wel eens te groot blijken.

Michael Smith – Ron Meulenkamp

De 28-jarige Michael Smith bereikte in 2016 de kwartfinale van het WK darten en Bully Boy lijkt klaar te zijn om veel verder te reiken. Hij bereikte de finale van de Premier League Darts en de World Series Of Darts Finals en heeft over 2018 het vierde beste gemiddelde (96,8). Dit gaat dus bijzonder lastig worden voor Ron Meulenkamp, maar het is een best of 5 sets en hoe korter de match, hoe groter de kans op een surprise.

Voorspellingen darts

Wedden op darten? Jeffrey de Graaf noteert 1.39 voor een overwinning en Noel Malicdem 3.00. Gokken op 3-1 in sets voor De Graaf levert je 3.40 x je inleg op bij een goede voorspelling en dat lijkt de waarschijnlijkste uitslag. Michael Smith is met 1.20 de grote favoriet tegen Ron Meulenkamp (4.50) en 3-0 in sets voor Bully Boy noteert bij de bookmakers 2.50.

Programma WK Darts vandaag

Woensdag 19 december 2019

Middagsessie 13:30 – 17:30
Nathan Aspinall v Geert Nentjes (R1)
Jeffrey de Graaf v Noel Malicdem (R1)
Joe Cullen v Brendan Dolan (R2)
Kim Huybrechts v Daniel Larsson (R2)

Avondsessie 20:00 – 00:00
James Wilson v William O’Connor (R2)
Simon Whitlock v Ryan Joyce (R2)
Michael Smith v Ron Meulenkamp (R2)
James Wade v Seigo Asada (R2)

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top