Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

James Wade wint Players Championship 17

James Wade

James Wade heeft zaterdag in het Engelse Crawley het Players Championship 17 gewonnen. Zondag staat deel 18 van de reeks alweer op het programma. Wade doet opnieuw mee, alsook Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Benito van de Pas.

James Wade goed in vorm

Wade, bijgenaamd The Machine, nam zijn goede vorm van de World Grand Prix van afgelopen weekend mee naar Crawley. In zijn drie laatste partijen van de dag werden het nerveuze bedoeningen, maar The Machine deed zijn bijnaam eer aan door koel en consistent te blijven. In de kwart finale ging Robert Thornton er af met 6-5, in de halve finale Gary Anderson met 6-4 en in de finale was Kim Huybrechts nipt de verliezer (6-5).

Twee Nederlanders schopten het tot de kwart finale. De ene was Michael van Gerwen, afgelopen zondag ten koste van Wade de winnaar van de World Grand Prix. Mighty Mike had tot de vierde ronde een eenvoudige loting, won vervolgens met 6-1 van Stephen Bunting en was in de kwart finale met 6-4 te sterk voor landgenoot Benito van de Pas. De 21-jarige Tilburger verraste in de derde ronde de topper Peter Wright met 6-3 en volgde dat op met een 6-2 zege op Ross Smith.

Finale Kim Huybrechts – James Wade

De wedstrijden nemen maximaal elf legs in beslag, zodat de darter die zes legs wint automatisch ook de partij heeft gewonnen. De Belg Kim Huybrechts was in de finale dus zeer vlakbij de winst, toen hij voor stond met 5-3. Hij kwam op die tussenstand terecht via een dertiendarter. Wade was niet onder de indruk en maakte 5-4 via een veertiendarter en volgde dat in de daaropvolgende leg op met een 180 die hem een flink eind op weg hielp naar de 5-5.

Wade mocht de beslissende leg beginnen en drukte het gaspedaal verder in: 100, 180 en 140, waarna hij als eerste de kans kreeg om uit te gooien. Dat deed hij met een pijl in de dubbel zes. Voor Huybrechts resteerde de tweede plaats, 5.000 Engelse Pond en een eind aan een periode van twaalf maanden waarin hij niet in de finale stond van een toernooi dat meetelt voor de ranglijst van de PDC.

Zondag begint de eerste ronde van het Players Championship 18 om 13:00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijden worden niet op tv of op internet uitgezonden.

Back To Top