Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

James Wade wint Gibraltars Darts Trophy

Weddenschappen bookmakers Raymond van Barneveld - Steve Beaton World Grand Prix live stream Getty

Afgelopen weekend stond de Gibraltars Darts Trophy op het programma. Dit toernooi werd gehouden in het Victoria Stadium. Vorig jaar ging de titel naar Phil Taylor. Dit jaar werd het toernooi gewonnen door James Wade. James Wade heeft door zijn overwinning voor het eerst sinds 2011 weer een eindzege geboekt op de Pro Tour. In de finale wist James Wade ijzersterk terug te komen, nadat hij 1-4 achter stond. Hij boog deze achterstand om en wist zo de finale te winnen van Steve Beaton met 6-4.

Na de overwinning van James Wade tegen Benito van der Pas, was in de kwartfinale Kim Huybrechts zijn tegenstander. De Belg startte goed aan de wedstrijd en kwam op een 2-0 voorsprong. Na de 2-0 leek Wade door te hebben dat het om een kwartfinale ging. Hij kwam los en boog de 2-0 achterstand om in een 4-2 voorsprong. Kim Huybrechts wist zijn eigen leg vervolgens te behouden, maar kon de wedstrijd niet meer omkeren. Het was Wade die bij een 5-4 stand de dubbel 20 wist te gooien en zo doorging naar de halve finale.

In deze halve finale was Michael Smith de tegenstander van James Wade. James Wade wist niet in de problemen te komen tegen Smith. Wade brak Smith al in zijn eerste leg en kwam op een 2-0 voorsprong. Beide spelers konden hun eigen leg vervolgens pakken, waardoor het 4-2 stond. In de zevende leg wist Wade weer te breken en hierdoor uit te lopen naar 5-2. James Wade gaf deze voorsprong niet meer uit handen en won de halve finale. In de finale was Steve Beaton zijn tegenstander. Beaton won in de halve finale met 6-4 van Simon Whitlock.

Steve Beaton begon zeer sterk aan de finale. Beaton miste de dubbel 20 voor een 160-finish, maar kon vervolgens wel dubbel 10 gooien voor de eerste leg. Wade hield vervolgens ook zijn eigen leg, 1-1. Steve Beaton kwam op gang en wist uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Het was James Wade die op zijn beurt weer een break kon terugpakken en terug kwam in de wedstrijd, 4-3.

Wade kwam zelfs terug tot 4-4 nadat hij 76 wist uit te gooien. Beaton miste de dubbel 11 voor een 142 finish. Wade deed dit niet en wist via dubbel 10 op een 5-4 voorsprong te komen. Dit gaf Wade in zijn eigen leg niet meer weg en zo won Wade de Gibraltars Darts Trophy. Zijn eerste overwinning op de Pro Tour sinds 2011.

Back To Top