Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

James Wade: “Ik stond op het punt waarbij ik dacht dat ik het niet meer kon”

James Wade

Afgelopen weekend wist James Wade na lange tijd weer een toernooi te winnen. In de finale van de Gibraltars Darts Trophy wist Wade Steve Beaton te verslaan. Wade stond 4-1 achter, maar wist door een ijzersterke comeback met 6-4 te winnen. Het was voor Wade de eerste overwinning op de Pro Tour sinds 2011. Na afloop gaf James Wade zelfs aan dat deze eindzege van grotere waarde voor hem was dan de televisietoernooien die hij had gewonnen. James Wade won in 2007 de World Grand Prix en de World Matchplay. In 2009 wist hij de Premier League te winnen en in 2008 en 2011 won hij de UK Open. Dit was zijn laatste eindzege.

“Ik heb veel toernooien gewonnen in mijn carrière, maar deze overwinning betekent meer voor mij dan het winnen van een televisietoernooi. Ik stond op het punt waarbij ik dacht dat ik het niet meer kon”, aldus James Wade. “Mensen om me heen vertelde dat ik het nog wel in me had om een toernooi te winnen, maar wanneer het zo vaak tegen zit, ga je twijfelen aan jezelf. Het winnen van titels is makkelijker gezegd dan gedaan”, nogmaals Wade.

James gaf aan dat hij nog lang niet op zijn best was en dat we meer konden verwachten van hem. “Ik was niet bang voor die laatste dubbel, maar ik moest het nog wel doen”, James Wade lijkt door zijn overwinning weer zelfvertrouwen te hebben gewonnen. “Ik heb genoten van dit weekend. Nadat ik 4-1 achter kwam wilde ik ontspannen en proberen er nog een leuke wedstrijd van te maken”, aldus Wade. “Na afloop kwam Steve naar mij toe en zei dat hij blij was om mij weer een keer te zien winnen. Dat zegt veel over hem”, zo sloot James Wade af na zijn titel op de Gibraltars Darts Trophy.

Back To Top