Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

International Darts Open 2015: Smith te sterk voor Van de Pas

Michael Smith International Darts Open 2015

International Darts Open 2015. Michael Smith heeft gisteren het International Darts Open 2015 op zijn naam geschreven. Voor ‘Bullyboy’, die in de finale afrekende met een sterk spelende Benito van de Pas, is het de tweede keer dat hij een European Tour Event wint.

Naast zijn zege op Van de Pas was Smith dit weekend ook te sterk voor Jonny Clayton, Steve Beaton, Terry Jenkins en Ian White. Alleen in zijn wedstrijd tegen Jenkins werd de nummer drie van de plaatsingslijst gedwongen tot het spelen van een beslissende elfde leg.

‘Een van mijn beste toernooien ooit’

‘’Ik ben erg blij met deze overwinning’’, vertelde Smith na afloop. ‘’Het is een van de beste toernooien die ik ooit heb gespeeld. Daarnaast ben ik ook nog steeds ongeslagen hier, het is twee uit twee voor me in Oost-Duitsland.’’

‘’Vanmorgen plaatste ik nog op Facebook dat het een geweldige Vaderdag zou zijn als ik de titel zou winnen. Dit is ook precies wat er gebeurt is, dus mooier kan het niet meer worden voor me’’, vervolgde Smith op PDC.tv.

Dankzij deze titel mag Smith 25.000 pond in ontvangst nemen. Dit heeft tot gevolgd dat de 24-jarige Engelsman stijgt naar de veertiende plaats op de wereldranglijst en hiermee Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort voorbij gaat.

Sterk toernooi voor Van de Pas

De 22-jarige Van de Pas kan terugkijken op een enorm goed toernooi. De Tilburger, die de derde ronde bereikte op het WK Darts 2015, rekende op weg naar de finale af met Michael van Gerwen, Justin Pipe en Kim Huybrechts. Voor ‘Mighty Mike’ was het zijn eerste nederlaag van dit jaar op een European Tour Event.

Bij terugkomst in Nederland liet ‘BigBen’ via zijn twitter weten tevreden te zijn met zijn optreden. ‘’Terug in Nederland! Wat een fantastisch toernooi voor me, ik ben erg trots op mezelf. Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie berichten en ik wil ook mijn sponsors bedanken.’’

Uitslagen International Darts Open zondag 21 juni

Kwartfinale
Michael Smith 6-5 Terry Jenkins
Ian White 6-5 Stephen Bunting
Kim Huybrechts 6-4 Dave Chisnall
Benito van de Pas 6-4 Justin Pipe

Halve finale
Michael Smith 6-3 Ian White
Benito van de Pas 6-3 Kim Huybrechts

Finale
Michael Smith 6-3 Benito van de Pas

Back To Top