Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Ian White wint de Players Championship 19

Ian White

Ian White heeft gisteren de Players Championship 19 gewonnen. Daarmee won ‘Diamond’ zijn eerste PDC-titel in meer dan een jaar. Vandaag wordt Players Championship 20 gespeeld, de laatste wedstrijd in de serie. Voor Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld en Christian Kist wordt het een bijzonder spannende dag.

Ian White te sterk voor Dave Chisnall

Ian White was met 6-2 duidelijk een maatje te groot voor Dave Chisnall. De man uit Stoke-on-Trent zorgde daarmee voor een grote teleurstelling bij Chisnall, want hiermee verloor hij zijn tweede finale op rij – een week geleden verloor hij van Phil Taylor in de finale van de Grand Slam of Darts. Chisnall maakte dezelfde fout als een week geleden door te laat op gang te komen. White liep meteen uit naar een 3-0 voorsprong en hoewel Chizzy later in de match terug kon komen tot 4-2, kon hij de schade gedurende de rest van de wedstrijd niet verder herstellen. ‘Diamond’ boekte de titel met een ijzersterke uitgooi van 146.

Het is Raymond van Barneveld wederom niet gelukt om tenminste één Players Championship-titel binnen te halen en hij heeft nog slechts één kans. Gisteren ging de Hagenaar in de derde ronde onderuit tegen Michael Smith die met 6-3 te sterk was. Barney versloeg eerder Jason Lovett met 6-2 en een ronde eerder boekte hij een 6-1 overwinning op Nick Fullwell.

Overwinning belangrijk voor Christian Kist

Christian Kist heeft een overwinning vandaag nog harder nodig. De voormalige Lakeside-kampioen lootte Ron Meulenkamp voor zijn eerste partij van de dag en na een spannende wedstrijd won Meulenkamp met 6-5. Bij aanvang van dit laatste toernooi dat meetelt voor de PDC ProTour, stond Kist 34ste en daarmee zou hij net buiten de boot vallen voor de lucratieve finale van komende week.

De beste Nederlander van gisteren was Vincent van der Voort. Hij bereikte als enige de laatste zestien maar ging vervolgens met 6-3 ten onder in zijn strijd tegen John Bowles.

Vandaag is er een laatste kans voor de deelnemers in Coventry om een plaats te veroveren bij de beste 32 darters van de PDC ProTour Order of Merit en mee te spelen in de finales die komend weekend worden gespeeld.

Uitslagen Players Championship 19 Kwartfinales
Gerwyn Price 6-3 Ross Smith
Ian White 6-4 Peter Hudson
Brendan Dolan 6-5 John Bowles
Dave Chisnall 6-2 Adrian Lewis

Halve Finales Players Championship 19
Ian White 6-3 Gerwyn Price
Dave Chisnall 6-5 Brendan Dolan

Finale Players Championship 19
Ian White 6-2 Dave Chisnall

Players Championship 20

Vandaag wordt de laatste Players Championship gespeeld, nummer twintig. Er staan opnieuw 128 spelers aan de oche die zullen strijden om de laatst te verdelen prijzen die meetellen voor de PDC ProTour Order of Merit. De beste 32 binnen dit klassement hebben een plaatsje te pakken op de deelnemerslijst van de Players Championship Finals die komende week van 28 t/m 30 november 2014 in de Engelse plaats Minehead zullen plaatsvinden. Bovendien zijn de zestien beste spelers die zich nog niet onder de beste 32 darters van de PDC Order of Merit bevinden, ook verzekerd van een ticket voor het PDC-wereldkampioenschap dat op 18 december van start gaat.

De loting voor vandaag vindt plaats om 12.00 uur ’s middags onze tijd en de eerste wedstrijden beginnen een uur later.

Back To Top