Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Ian White schrijft Players Championship 17 op zijn naam

Ian White Players Championship Darts

Players Championship Darts. Ian White is de trotse winnaar van het Players Championship Darts 17. Na drie verloren Pro Tour finales was het gisteren eindelijk raak voor ‘Diamond’. Hij rekende in de finale af met Dave Chisnall en won hierdoor zijn vierde PC-titel.

White begon de dag met een 6-4 overwinning op Darren Johnson, die eerder dit jaar een negendarter wist te gooien. Vervolgens was hij met ruime cijfers te sterk voor Mark Barilli en Nigel Heydon. De finale bereikte hij dankzij zeges op Andy Boulton, Daryl Gurney en Mensur Suljovic.

In de finale tegen ‘Chizzy’ ging hij sterk van start en nam al snel een 5-1 voorsprong. Ondanks het feit dat hij nog slechts één leg nodig had, liet hij zijn tegenstander terugkomen tot 5-5. In de elfde en beslissende leg trok White alsnog aan het langste eind. Naast de titel levert hem dit ook nog 10.000 Britse ponden op.

Van Gerwen beste Nederlander Players Championship 17

De meeste Nederlanders kenden een teleurstellende dag tijdens het PC 17 in Dublin. Na de successen van Raymond van Barneveld, Benito van de Pas en Jelle Klaasen in Barnsley, bereikte nu alleen ‘Mighty Mike’ de laatste acht op een Players Championship Event. In deze kwartfinale ging de Nederlander onderuit tegen Chisnall.

Vincent van der Voort ging in de vierde ronde onderuit tegen Gurney en Klaasen moest in de derde ronde zijn meerdere erkennen in Boulton. ‘Barney’ verloor in de tweede ronde van Andy Jenkins en Benito van de Pas ging zelfs in de eerste ronde onderuit. De Tilburger werd uitgeschakeld door Kevin Painter.

Perfecte leg voor Lewis

Adrian Lewis Players Championship DartsNa de eerste ronde stonden alle ogen gericht op Jamie Lewis, die voor de eerste keer in zijn carrière een negendarter produceerde. ‘Rasta’ gooide zijn perfecte leg in de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Ian Moss. Uiteindelijk reikte hij het, mede dankzij een overwinning op naamgenoot Adrian Lewis, tot de vierde ronde. Hierin was Stephen Bunting een maatje te groot voor de darter uit Wales.

World Grand Prix Darts

Vandaag staat in het Citywest Hotel in Dublin het achttiende Players Championship op het programma. Voor de topspelers is het een laatste kans om ritme en vertrouwen op te doen voor de World Grand Prix, die morgen van start gaat. Michael van Gerwen wist dit ‘dubbel-in dubbel-uit’ toernooi vorig jaar te winnen en hoopt het dit jaar te prolongeren.

Win 2 kaarten voor het European Championship Darts

Wil jij live aanwezig zijn bij het EK Darts 2015 in Hasselt? Doe dan mee met onze win actie en maak kans op 2 kaarten voor het European Championship Darts of bestel zelf je kaarten.

Back To Top