Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Lakeside halve finale Glen Durrant – Scott Waites live

Voorspellingen Lakeside halve finale Glen Durrant - Scott Waites bookmakers Getty

BDO WK Darts 2018. Glen Durrant, de titelhouder op Lakeside, speelt vanmiddag in de halve finale tegen Scott Waites. Daarna neemt Michael Unterbuchner het in de avondsessie op tegen Mark McGeeney. De Duitser versloeg vrijdag Richard Veenstra met 5-4.

De 36-jarige darter uit Overijssel leek hard op weg om zijn beste prestatie ooit, de halve finale in 2016, te gaan evenaren. Hij schoot tegen Unterbuchner uit de startblokken en won zeven legs op rij, waardoor hij dus 2-0 in sets voor stond. Nadat hij setdarts voor 3-0 miste kwam de Duitse qualifier hard terug. Het werd zelfs 4-2, waarna Veenstra zich ondanks drie matchdarts voor Unterbuchner terugknokte naar 4-4. Toen was de pijp leeg bij Richard Veenstra en ging hij er in de slotset met 3-0 vanaf.

Lakeside: Glen Durrant – Scott Waites

De kogel is door de kerk: Glen Durrant blijft de rest van zijn leven de BDO trouw. Duzza zit nu hij de laatste vier heeft bereikt contractueel vast aan de bond (tenzij hij zijn prijzengeld van deze Lakeside inlevert) en wil dat respecteren. Tevens vindt hij zichzelf in 2019 te oud om nog over te stappen: hij is 47 jaar en heeft af en toe rugklachten.

Lakeside WK Darts 2018 voorspellingen winnaar GettyNu deze kwestie uit zijn hoofd is kan hij zijn niveau wellicht verder opkrikken. En dat ligt al ver boven dat van de rest van het veld. Zo liet hij in de kwartfinale tegen Jim Williams een gemiddelde van 100,9 noteren. Williams stond met 1-4 in sets voor, maar toen kwamen er onvermoede krachten los bij Duzza, die vier sets op rij won en daarin maar een leg afstond. Daar zaten onder meer drie beurten van binnen vier worpen bij (twee elfdarters, een twaalfdarters). Om die 100,9 in perspectief te plaatsen: dat is het hoogste gemiddelde ooit op Lakeside bij een match van deze lengte, oftewel minstens negen sets.

In die negen sets fluctueerde het setgemiddelde van Duzza tussen de 90 en 118. Waites, die op een toernooigemiddelde van 92 staat, kwam tegen Andy Baetens eveneens terug van 1-4 achter, maar dat ging met veel meer kunst- en vliegwerk. Zijn setgemiddeldes liepen uiteen van 79,5 naar 105. Kortom, veel lagere dips en minder hoge pieken dan Durrant.

Wedden op Lakeside

Gokken op darten? Glen Durrant noteert 1.22 en Scott Waites 4.25. De meest waarschijnlijke setuitslagen zijn 6-3 op 4.75 en 6-4 op 6.50. Wil je het veilig spelen, neem dan de over 7,5 sets op 1.21, want we zien hier niet iemand met 6-1 of 6-0 winnen. Combineer je deze lage odd met de weddenschap <4,5 sets in de vrouwenfinale en je krijgt de prima notering van 1.94.

Programma BDO WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018

Halve finales, best of 11 sets

Glen Durrant – Scott Waites
Michael Unterbuchner – Mark McGeeney

Zie hier de live streams van vandaag: Live darts kijken

Back To Top