Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts Wildcard voor Dolan, Caven en Webster

Jamie Caven

Brendan Dolan, Jamie Caven en Darren Webster zijn de drie darters die gisteren een wildcard hebben weten te bemachtigen voor de Grand Slam of Darts. In totaal deden er meer dan tweehonderd darters mee aan de Wildcard Qualifier die in Wigan werd gespeeld. Darryl Fitton gooide een negendarter maar daarmee voorkwam hij niet dat hij zou sneuvelen

Geen wildcard voor Nederlanders of Belgen

Er waren dus geen Nederlandse of Belgische gelukkigen onder de winnaars. Dirk van Duijvenbode en Mike Zuydwijk hielden het ’t langste vol maar strandden bij de laatste twaalf. De latere winnaar Jamie Caven stuurde Mike Zuydwijk met 4-3 naar huis en een van andere twee uiteindelijke geluksvogels, Darren Webster, was Dirk van Duijvenbode met 4-2 de baas.

Een ronde eerder trof van Duijvenbode zijn landgenoot Jeffrey de Graaf die hij versloeg. Ook Ryan de Vreede, Salmon Renyaan, Ron Meulenkamp en Benito van de Pas gingen er in de vierde ronde al uit. Dimitri van den Bergh en Joey Ten Berge bleven al in de derde ronde steken. Tony West, Kevin Voornhout, Mike De Decker en verrassend genoeg ook Jelle Klaasen gingen er in de tweede ronde al uit. Jeffrey de Zwaan, door Raymond van Barneveld ooit één van de grootste Nederlandse jeugdtalenten genoemd, ging meteen in de eerste ronde onderuit

Wesley Harms wel geplaatst voor Grand Slam of Darts

De Grand Slam of Darts is misschien wel het leukste dartstoernooi van het jaar omdat er naast de bekende incrowd van de PDC ook darters aan meedoen die bij de BDO spelen. Onder de BDO-ers zien we de namen van Scott Waites, Robbie Green, Richie George en Tony O’Shea. Ook Wesley Harms heeft zich al direct geplaatst voor deelname aan de GSoD, omdat hij in 2013 de halve finale van de Lakeside bereikte.

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Kim Huybrechts, Ronny Huybrechts, Jan Dekker, Christian Kist en Vincent van der Voort hebben zich vanwege gewonnen titels en bijzondere prestaties rechtstreeks geplaatst voor de Grand Slam of Darts die 8 tot en met 16 november in de Engelse Wolverhampton Civic Hall zullen worden gespeeld.

Back To Top