Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts: Succesvolle eerste dag Nederlanders

Gary Anderson

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Christian Kist hebben hun eerste succes op de Grand Slam of Darts binnen. Ook Kim Huybrechts won zijn eerste wedstrijd. Jan Dekker, Ronny Huybrechts en Wesley Harms gingen onderuit en zullen vandaag alle zeilen moeten bijzetten om nog in de race te blijven voor de tweede ronde.

De eerste wedstrijd zit er op en voor vandaag staat de nog belangrijkere tweede wedstrijd uit de groepsfase op het programma. Wie gisteren verloor en vandaag opnieuw verliest, is vrijwel zeker uitgeschakeld. Voor Jan Dekker, Wesley Harms en Ronny Huybrechts wordt het erop of eronder. Maar ook de andere Nederlanders en winnende Belg kunnen nog in de problemen komen als ze vandaag verliezen. De winnaars spelen tegen de andere winnaars in hun groep, en de verliezers treffen elkaar. Na vanavond heeft iedere groep dan ook één koploper.

Michael van Gerwen niet tevreden met spel

Van Gerwen speelde tegen Darren Webster en het scheelde weinig of hij had meteen in de problemen gekomen. Webster nam al snel de leiding en liep uit naar 1-3. Doordat hij een dubbel miste, kon Van Gerwen terugkomen in de wedstrijd en de ‘green machine’ liet niet meer los – maar erg tevreden over zijn spel was hij niet. “Ik speelde waardeloos vandaag, dus ik moet nu gaan oefenen om het in mijn volgende wedstrijden beter te doen,” zei Van Gerwen na afloop. Vandaag treft hij Kim Huybrechts die zijn eerste wedstrijd tegen Jan Dekker won.

Vincent van der Voort boekte een mooie 5-2 zege op Robert Thornton. Raymond van Barneveld was BDO-er Robbie Green met 5-3 de baas. Green stond 4-1 achter en wist terug te komen tot 4-3. Spannende momenten voor Barney die zijn zenuwen dit keer goed onder controle hield en de beslissende leg pakte voor de 5-3 zege. Net als van Gerwen was ook Van Barneveld niet helemaal tevreden over zijn spel. Vandaag treft hij Vincent van der Voort.

Moeilijke strijd voor Kist tegen Phil Taylor

’s Avonds speelde Christian Kist in de avondopener tegen Andy Hamilton die tamelijk kansloos verloor met 5-2. Kist kan vanavond de boeken ingaan door Phil Taylor te verslaan. Taylor won met 5-0 van Ritchie George, waarmee hij meteen het grootse legvoordeel van alle deelnemers heeft staan, en dat kan nog van belang worden mocht Taylor vanavond inderdaad verliezen.

Ronny Huybrechts bijt ’s middags het spits af tegen BDO-darter Scottie ‘too hottie’ Waites op jacht naar zijn eerste punten. De avond wordt geopend door Wesley Harms die Dean Winstanley treft voor zijn herkansing. Harms ging gisteren met 5-1 onderuit tegen Stephen Bunting en Winstanley verloor met 5-1 van Gary Anderson.

Na vandaag volgt, verdeeld over maandag en dinsdag, nog de derde wedstrijd uit de groepsfase, waarin de darters spelen tegen de derde speler uit de groep – waartegen ze nog niet speelden.

Uitslagen zaterdag 8 nov.

Groep A-D Eerste wedstrijd:
Kim Huybrechts 5-2 Jan Dekker (A)
Scott Waites 2-5 Terry Jenkins (B)
Robert Thornton 2-5 Vincent van der Voort (D)
Alan Norris 5-2 Ronny Huybrechts (B)
Dave Chisnall 5-1 Keegan Brown (C)
Michael van Gerwen 5-4 Darren Webster (A)
Raymond van Barneveld 5-3 Robbie Green (D)
Adrian Lewis 2-5 Rowby-John Rodriguez (C)

Groep E-H Eerste wedstrijd:
Andy Hamilton 2-5 Christian Kist (E)
Stephen Bunting 5-1 Wesley Harms (H)
Mervyn King 5-4 Tony O’Shea (G)
Peter Wright 5-2 Brendan Dolan (F)
Gary Anderson 5-1 Dean Winstanley (H)
Phil Taylor 5-0 Richie George (E)
Simon Whitlock 2-5 Michael Smith (F)
James Wade 5-1 Jamie Caven (G)

Programma zondag 9 nov.

Groep A-D Tweede wedstrijd:
Scott Waites v Ronny Huybrechts (A)
Jan Dekker v Darren Webster (B)
Adrian Lewis v Keegan Brown (D)
Robert Thornton v Robbie Green (B)
Alan Norris v Terry Jenkins (C)
Michael van Gerwen v Kim Huybrechts (A)
Raymond van Barneveld v Vincent van der Voort (D)
Dave Chisnall v Rowby-John Rodriguez (C)

Groep E-H Tweede wedstrijd:
Dean Winstanley v Wesley Harms (H)
Andy Hamilton v Richie George (E)
Tony O’Shea v Jamie Caven (G)
Simon Whitlock v Brendan Dolan (F)
Peter Wright v Michael Smith (F)
Phil Taylor v Christian Kist (E)
Stephen Bunting v Gary Anderson (H)
James Wade v Mervyn King (G)

Back To Top