Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts 2017 live: Michael van Gerwen wil hattrick

Voorspellingen Grand Slam of Darts bookmakers Michael van Gerwen Getty

Een van de grootste darttoernooien begint vandaag in Wolverhampton. Op het Grand Slam of Darts 2017 wil Michael van Gerwen opnieuw Phil Taylor en de anderen aftroeven.

In dit toernooi van de PDC, met spelers van de BDO erbij, is Michael van Gerwen natuurlijk de nummer 1 geplaatst. Mighty Mike is nog steeds ongenaakbaar aan de top – met dit jaar onder meer het PDC WK Darts, de Premier League of Darts en The Masters achter zijn naam.

Grand Slam Darts Michael van Gerwen

De groepsfase zou voor Michael van Gerwen geen probleem moeten zijn met Rob Cross, Joe Murnan en vandaag Ross Montgomery als tegenstander.

De 55-jarige Montgomery is de nummer 5 van de BDO, maar kwam op het WK Darts van die bond (Lakeside) slechts één keer voorbij de tweede ronde in tien deelnames. De afgelopen twee jaar verloor hij zelfs twee keer in de eerste ronde. Dus wat dat betreft zou het voor hem snel afgelopen moeten zijn als Michael van Gerwen ook maar een beetje in vorm is.

Peter Wright – Glen Durrant

Twee outsiders voor de titel spelen vanmiddag al hun eerste partij. Gary Anderson speelt tegen de onbekende Cameron Menzies, maar Peter Wright – als tweede geplaatst – heeft een tegenstander van formaat. Want Glen Durrant is weliswaar van de kwalitatief mindere BDO, hij is wel de regerend wereldkampioen daar.

Ze hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld, dus dat wordt een interessant potje. Snakebite Peter Wright zal op zijn best moeten zijn.

Raymond van Barneveld – Jamie Hughes

In de eerste ronde van de Grand Slam of Darts staan de acht geplaatste spelers van de PDC tegenover de qualifiers van de BDO. Raymond van Barneveld was nipt als achtste geplaatst, waardoor hij dus groepshoofd is. In de eerste ronde treft hij de Engelsman Jamie Hughes. De 31-jarige Hughes is een van de betere darters van de BDO, de afgelopen twee edities van het BDO WK Darts kwam hij tot de halve finale.

Van Barneveld hoopt eigenlijk weer eens sinds jaren op een individuele titel. Hij kende een knap WK Darts aan het begin van het jaar, met een prachtige (verloren) halve finale tegen Michael van Gerwen. En met diezelfde Van Gerwen won Barney voor het eerst sinds 2014 weer de PDC World Cup of Darts. Om Michael van Gerwen in de achtste finales te ontlopen, zal Raymond van Barneveld zijn groep moeten winnen.

Wedden Grand Slam of Darts

Nog geen topduels dus in de eerste ronde, maar misschien wel interessante odds bij bookmaker Kroon bij een paar wedstrijden: Peter Wright staat op 1.34 tegen Glen Durrant, die 3.15 noteert.

Bij Michael van Gerwen kun je inzetten op 1.58 dat hij meer 180’s gooit dan Ross Montgomery. En een checkout boven de 111 staat op 1.99, boven de 121 zelfs op 2.50. Meer lezen over darts weddenschappen: wedden op darts.

Programma Grand Slam of Darts 2017

Grand Slam Darts weddenschappen Michael van Gerwen GettyBekijk hier het volledige Grand Slam of Darts speelschema.

zaterdag 11 november
Middagsessie – 14:00-18:00 uur
Groepen E-H
Michael Smith v James Wilson (G)
Stephen Bunting v Jeffrey de Zwaan (F)
Simon Whitlock v Berry van Peer (H)
Alan Norris v Corey Cadby (E)
Dave Chisnall v Scott Mitchell (F)
Mensur Suljovic v Mark McGeeney (G)
Gary Anderson v Cameron Menzies (H)
Peter Wright v Glen Durrant (E)

Avondsessie – 20:30-24:00 uur
Groepen A-D

Gerwyn Price v Steve Lennon (B)
James Wade v Robbie Green (C)
Darren Webster v Mark Webster (D)
Rob Cross v Joe Murnan (A)
Phil Taylor v Peter Machin (C)
Michael van Gerwen v Ross Montgomery (A)
Raymond van Barneveld v Jamie Hughes (B)
Daryl Gurney v Danny Noppert (D)

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top