Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts live: Raymond van Barneveld – Danny Noppert

Eerste ronde WK Darts Raymond van Barneveld - Lourence Ilagan

Vandaag gaat de Grand Slam of Darts verder met de tweede speelronde in de groepsfase. Raymond van Barneveld treft landgenoot Danny Noppert, een van de acht deelnemers namens de dartsbond BDO.

In de Wolverhampton Civic Hall werpen 32 darters hun pijltjes in de hoop een groot deel in de wacht te slepen van de in totaal 400.000 Pond aan prijzengeld. Er zijn acht groepen met elk vier spelers, dus eerst speelt iedereen drie groepswedstrijden. In de tweede speelronde treffen de twee darters elkaar, die hun eerste groepswedstrijd hebben gewonnen. Logischerwijs spelen dan ook de twee eerdere verliezers tegen elkaar.

Onderaan het programma darts vandaag.

Raymond van Berneveld – Danny Noppert

Barney won zijn zaterdagse partij met 5-1 van Nathan Aspinal, een van de jongere darters in het PDC-circuit. Het was een ijzersterk optreden van de Haagse darter. Zijn gemiddelde was 110 en hij benutte vijf van de acht gelegenheden voor een check-out. En ondanks dat de match kort duurde, wist de vijfvoudig wereldkampioen toch vijf keer een 180 te gooien.

Voor Danny “Noppie” Noppert is de Grand Slam of Darts een soort vuurdoop. Hij is dit jaar doorgebroken bij de BDO, maar de toernooien aldaar zijn in regel wat kleiner van opzet, met minder prijzengeld, minder of geen tv-camera’s en minder luidruchtig publiek. Hier in Wolverhampton zal hij moeten tonen ook onder grote belangstelling de juiste vakjes te kunnen vinden.

Danny Noppert wint in eerste partij

En dat lukte Noppert zeer goed tegen Mensur Suljovic, toch niet de eerste de beste speler bij de PDC. Sterker nog, de Oostenrijker is als zevende geplaatst, maar hij ging er af met 3-5 tegen Noppert. Diens gemiddelde was 101 en hij hield het boven de honderd door puik uit te gooien, want vijf van de zeven legdarts waren raak.

Dit wordt de eerste onderlinge ontmoeting tussen Raymond van Barneveld en Danny Noppert en de winnaar is zeker van doorgang naar de knock out fase van de Grand Slam of Darts. Beide heren behoorden tot de beste darters in de eerste speelronde en kunnen dus nog eens onderstrepen dat dartsland Nederland ook buiten Michael van Gerwen om meetelt.

Wedden op darts

Programma Grand Slam of Darts

Zondag 13 november 2016
Middagsessie vanaf 14.00 uur
Groepen B-C-F-G Tweede wedstrijden
Ted Evetts – Jeff Smith (C)
Mensur Suljovic – Nathan Aspinall (F)
Gerwyn Price – Scott Waites (B)
Dave Chisnall – Jamie Hughes (G)
Robert Thornton – Dimitri Van den Bergh (B)
James Wade – James Wilson (G)
Raymond van Barneveld – Danny Noppert (F)
Peter Wright – Simon Whitlock (C)

Avondsessie vanaf 20.00 uur
Groepen A-D-E-H Tweede partijen
Darren Webster – Daryl Fitton (D)
Adrian Lewis – Chris Dobey (H)
Alan Norris – Glen Durrant (E)
Max Hopp – Martin Adams (A)
Phil Taylor – Ian White (D)
Gary Anderson – Nathan Derry (E)
Michael van Gerwen – Brendan Dolan (A)
Benito van de Pas – Scott Mitchell (H)

Live darts kijken

RTL7 zendt vanaf 17.30 uur een samenvatting van de middag in Wolverhampton uit. De dartswedstrijden uit de avondsessie worden wel live getoond door de zender. Darten live stream kijken kan zowel ’s midddags als ’s avonds.

Back To Top