Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts 2014: Van Gerwen tegen Huybrechts

Kim Huybrechts Grand Slam of Darts 2015

Christian Kist ging gisterenavond in de tweede ronde met 10-5 onderuit tegen Michael Smith. De enige Nederlander die nu nog over is in de Grand Slam of Darts, is Michael van Gerwen. Vanavond speelt hij tegen Kim Huybrechts.

Vanavond worden de kwartfinales gespeeld op de Grand Slam of Darts in de Civic Hall in Wolverhampton. Behalve Michael van Gerwen, overleefde eergisteren ook Dave Chisnall, Keegan Brown en Kim Huybrechts de achtste finales en zij spelen allen vandaag. De winnaars van gisteren, Phil Taylor, Stephen Bunting, Michael Smith en Mervyn King, spelen hun kwartfinales op zaterdag

Christian Kist onderuit tegen Michael Smith

Christian Kist ging ijzersterk van start tegen Michael Smith en stond al snel 3-0 voor, maar Smith herstelde zich en kwam terug naar 4-4. Daarna pakte hij de leiding nog eens twee legs en kwam 6-4 voor te staan voordat Kist, de vroegere Lakeside-kampioen, nog een leg kon pakken. Daarna was het eenvoudige verder tellen naar tien voor Smith, die in zijn volgende wedstrijd Phil Taylor treft.

Taylor had het niet makkelijk tegen Peter Wright, zei hij zelf, maar wat het publiek te zien kreeg, was de oude Taylor in volle glorie, Hij let Wright in de eerste legs even gaan tot een 3-2 voorsprong, en sloeg daarna genadeloos terug, en won met 10-4.

Mervyn King maakte een einde aan de hoop van de andere Schot in het toernooi; Gary Anderson ging met 10-4 onderuit tegen King.

Het echte vuurwerk was gereserveerd voor de laatste partij van de avond. James Wade speelde tegen Stephen Bunting met wie hij nog een rekening had openstaan. Van de drie matches waain ze elkaar troffen won Bunting er twee, de laatste was de door Wade verloren halve finale op de Sydney Masters. Ze waren aan elkaar gewaagd – maar Bunting won met 10-8.

Uitslagen tweede ronde Grand Slam of Darts

Donderdag 13 nov. 2014
Michael Smith 10-5 Christian Kist
Mervyn King 10-4 Gary Anderson
Phil Taylor 10-4 Peter Wright
Stephen Bunting 10-8 James Wade

Vanavond zijn de eerste twee kwartfinales van het Grand Slam of Darts. Het worden slopende partijen voor de spelers en met een format van ‘Best of 31 legs’ telt ook mee wie de langste adem heeft. Voor van Gerwen kan dit zeker in zijn voordeel werken als hij rond 10 uur vanavond met Kim Huybrechts aan de oche verschijnt. Mighty Mike kan zich als geen ander in de laatste fase van een wedstrijd herstellen als dat nodig is, en de wedstrijd naar zijn hand zetten.

Eerder op de avond speelt Dave Chisnall tegen de PDC-jeugdkampioen Keegan Brown. Chisnall verkeert in de vorm van zijn leven, maar Brown is de grote onbekende en speelt een indrukwekkend toernooi. Hij stuurde Adrian Lewis en Raymond van Barneveld al naar huis, en het is heel goed mogelijk dat Chisnall vanavond hetzelfde zou kunnen overkomen.

Vrijdag 14 november – Grand Slam of Darts – Kwartfinales 2x

20:10 Dave Chisnall v Keegan Brown
22:00 Michael van Gerwen v Kim Huybrechts

Back To Top