Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts 2014: Van Gerwen maakt het Huybrechts lastig

Michael van Gerwen

Grand Slam of Darts 2014. Michael van Gerwen heeft Kim Huybrechts in een lastig parket gebracht door hem met 5-2 te verslaan. Van Gerwen voert groep A nu aan met vier punten. Huybrechts staat nu gedeeld tweede met Jan Dekker. Beide spelers hebben twee punten en een legsaldo van 0. Dekker won zijn partij tegen Darren Webster met 5-2.

Van Barneveld verslaat Van der Voort

Raymond van Barneveld pakte zijn tweede overwinning op de Grand Slam of Darts ten koste van Vincent van der Voort. Het was geen eenvoudige wedstrijd voor de Hagenaar die de decider met 5-4 won. Daarmee is Van Barneveld nu koploper in groep D met vier punten. Van der Voort staat tweede met twee punten – evenveel als Robbie Green die derde staat vanwege een lager legsaldo. Robert Thornton verloor met 5-2 van Robbie Green waardoor hij nog steeds op de nul staat met een negatief legsaldo van -6.

De broer van Kim, Ronny Huybrechts, won met 5-4 van Scott Waites. Daarmee pakte de Belg weliswaar twee punten, maar met een legsaldo van -2 komt hij net een leg tekort voor de tweede plaats waar nu Terry Jenkins staat met een legsaldo van -1. Scott Waites sluit de rij in Groep B met nul punten.

In groep H pakte Wesley Harms zijn eerste twee punten met een 5-3 zege op Dean Winstanley, terwijl Stephen Bunting in diezelfde groep andermaal liet zijn bij de absolute top van de dartssport te behoren met een 5-2 zege op Gary Anderson.

Christian Kist krijgt dartsles van Taylor

Christian Kist, de BDO-wereldkampioen van 2012, kreeg in Groep E een genadeloos lesje darten van de recordhouder wereldkampioenschappen-winnen Phil Taylor. Het werd 5-1 in het voordeel van de Engelsman, die daarmee het groepsklassement met 4 punten aanvoert voor Kist die 2 punten heeft en net één leg meer won dan Andy Hamilton. Kist speelt dinsdag tegen Richie George die tot nu toe een belabberd toernooi staat te spelen, terwijl Hamilton het opneemt tegen Taylor. De kans is groot dat Kist de tweede ronde gaat halen.

Uitslagen zondag 9 november

Groep A-D Tweede wedstrijd:
Kim Huybrechts 5-2 Jan Dekker (A)
Scott Waites 2-5 Terry Jenkins (B)
Robert Thornton 2-5 Vincent van der Voort (D)
Alan Norris 5-2 Ronny Huybrechts (B)
Dave Chisnall 5-1 Keegan Brown (C)
Michael van Gerwen 5-4 Darren Webster (A)
Raymond van Barneveld 5-3 Robbie Green (D)
Adrian Lewis 2-5 Rowby-John Rodriguez (C)

Groep E-H Tweede wedstrijd:
Dean Winstanley 3-5 Wesley Harms (H)
Andy Hamilton 5-2 Richie George (E)
Tony O’Shea 5-3 Jamie Caven (G)
Simon Whitlock 5-3 Brendan Dolan (F)
Peter Wright 4-5 Michael Smith (F)
Phil Taylor 5-1 Christian Kist (E)
Stephen Bunting 5-2 Gary Anderson (H)
James Wade 4-5 Mervyn King (G)

Vandaag wordt deel 1 van de laatste wedstrijden uit de eerste ronde gespeeld. De groepen A-D betreden vandaag het podium en morgen spelen groepen E-H. De spelers binnen elke groep spelen tegen de darter die ze de afgelopen dagen nog niet hadden getroffen. Vandaag is de laatste kans om een plaats in de tweede ronde zeker te stellen voor Jan Dekker Vincent van der Voort en de Belgen Kim en Ronny Huybrechts. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen lijken als koplopers van hun groep al zeker te zijn van de volgende ronde.

Maandag 10 november 20.00-00.00 uur Groep A-D derde wedstrijd

Alan Norris – Scott Waites (B)
Raymond van Barneveld – Robert Thornton (D)
Adrian Lewis – Dave Chisnall (C)
Michael van Gerwen – Jan Dekker (A)
Kim Huybrechts – Darren Webster (A)
Keegan Brown – Rowby-John Rodriguez (C)
Vincent van der Voort – Robbie Green (D)
Terry Jenkins – Ronny Huybrechts (B)

Back To Top