Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts 2014: Van Gerwen en Van Barneveld door

Raymond van Barneveld

Grand Slam of Darts. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld door naar de tweede ronde Grand Slam of Darts. Beide Nederlanders wonnen ook hun derde wedstrijd en werden daarmee winnaar van hun groep met zes punten. Ook Kim Huybrechts heeft zich weten te plaatsten voor de knockout-fase van het toernooi die vanaf morgen van start gaat. Vandaag worden de laatste wedstrijden uit de groepsfase gespeeld en daarin strijden Christian Kist en Wesley Harms om en plek bij de laatste zestien.

Van Barneveld goed in vorm

Raymond van Barneveld liet zien dat er met zijn vorm niets mis is. Robert Thornton plooide voor de Nederlander die met 5-2 won. Daarmee won Barney zijn derde wedstrijd en werd winnaar in groep D met zes punten. In diezelfde groep speelde Vincent van der Voort speelde laatste wedstrijd tegen BDO-coryfee Robbie Green. Green pakte als snel de leiding en liep uit naar 4-1. Van der Voort herstelde zich en dwong een decider af bij 4-4 – maar kon het niet afmaken. Green won en pakte de tweede plaats in Groep D.

Dekker kansloos tegen Van Gerwen

In Groep A speelde Michael van Gerwen tegen Jan Dekker. De jonge Drent kreeg een 5-0 whitewash van de wereldkampioen en bleef daarmee steken op twee punten en eindigde tenslotte als derde in de poule. Van Gerwen won daarmee ook zijn derde wedstrijd en is daarmee groepswinnaar met zes punten. “Ik ben heel blij dat ik door ben naar de tweede ronde en ik kon vanavond niet meer doen dan deze wedstrijd winnen,” zei Van Gerwen. “Ik heb het netjes gedaan maar ik was vandaag niet op mijn volle 100% – en toch won ik. Dat maakte me dus heel gevaarlijk!” aldus de Brabantse wereldkampioen.

In de andere wedstrijd in Groep A won Kim Huybrechts met 5-1 van Darren Webster en daarmee komt de Belg op vier punten en is tweede in de groep.

In Groep B speelde broer Ronny Huybrechts die met Terry Jenkins de strijd aanging om de tweede plaats in de poule. Huybrechts verloor met 5-1 en Terry Jenkins is door. Jenkins’ volgende tegenstander op woensdag wordt Michael van Gerwen. In de andere wedstrijd in Groep B namen BDO-toppers Alan ‘Chuck’ Norris en Scott Waites het tegen elkaar op en Waites won met 5-3 waardoor hij poulewinnaar werd.

Uitslagen Maandag 10 november Groep A-D

Alan Norris 3-5 Scott Waites (B)
Raymond van Barneveld 5-2 Robert Thornton (D)
Adrian Lewis 5-2 Dave Chisnall (C)
Michael van Gerwen 5-0 Jan Dekker (A)
Kim Huybrechts 5-1 Darren Webster (A)
Keegan Brown 5-3 Rowby-John Rodriguez (C)
Vincent van der Voort 4-5 Robbie Green (D)
Terry Jenkins 5-1 Ronny Huybrechts (B)

Vanavond staan de laatste twee Nederlanders aan de oche: Christian Kist speelt tegen Richie George en hij moet winnen om deelname aan de tweede ronde zeker te stellen en zijn tweede plaats in Groep E vast te houden. Andy Hamilton staat nu derde met eveneens twee punten en een gewonnen leg minder. George heeft tot nu toe geen een wedstrijd gewonnen. Kist wordt mogelijk een beetje geholpen door het lot want in de andere groepswedstrijd treft Hamilton Phil Taylor. De kans dat Kist de eerste ronde overleeft is dan ook behoorlijk groot.

In de laatste wedstrijd van de avond speelt Wesley Harms tegen Gary Anderson. Beiden hebben twee punten staan en het wordt dan ook een echt duel om de tweede plaats in de poule. Anderson heeft echter een gunstiger legsaldo van +2 waar Harms op -1 uitkomt. Harms moet dus met tenminste vier legs meer winnen van de Schot, dus met 5-1 of een whitewash.

Morgen gaat de Grand Slam of Darts door met de tweede ronde. Het toernooi bereikt daarmee de knockout-fase en daarin strijden de beste zestien die zijn overgebleven om een plek in de kwartfinales. Het ziet er dus naar uit dat er na vandaag nog drie Nederlanders en een Belg in de race zullen zijn voor de hoofdprijs van £100.000.

Programma dinsdag 11 november: 20.00 – 00.00 uur

Groep E-H Laatste wedstrijd eerste ronde
Michael Smith v Brendan Dolan (F)
Stephen Bunting v Dean Winstanley (H)
Mervyn King v Jamie Caven (G)
Christian Kist v Richie George (E)
Phil Taylor v Andy Hamilton (E)
Peter Wright v Simon Whitlock (F)
James Wade v Tony O’Shea (G)
Gary Anderson v Wesley Harms (H)

Back To Top