Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts 2014: Van Barneveld onderuit

Raymond van Barneveld

Grand Slam of Darts. Michael van Gerwen is door naar de kwartfinales van het Grand Slam of Darts. Raymond van Barneveld kwam op wonderbaarlijke wijze terug van een achterstand tegen Keegan Brown maar werd daarna toch genadeloos geveld door jeugdkampioen. Vandaag doet Christian Kist een poging de kwartfinales te halen in zijn strijd tegen Michael Smith.

Van Gerwen niet tevreden over eigen spel

Michael van Gerwen versloeg Terry Jenkins met 10-4 in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts die deze week in de Civic Hall in Wolverhampton wordt gespeeld. “Ik ben blij dat ik heb gewonnen, maar ik ben niet blij met hoe ik speelde,” zei van Gerwen. Jenkins was duidelijk niet in vorm en hetzelfde gold ook voor Mighty Mike. “Ik heb de hele week tot nu toe niet goed gespeeld, maar ik sta in de kwartfinale en ik wil nu verbeteren voor die wedstrijd op vrijdag,” zei Van Gerwen na afloop.

Van Gerwen was gisteren dus opnieuw ontevreden over zijn spel: “Ik kan veel beter spelen, en ik ben niet blij met mijn prestatie. Op het einde waren mijn dubbels goed en ik ben blij dat ik de winnaar ben – Ik wil altijd goed spelen, maar ja, soms is winnen het enige dat telt. Ik moet terug naar het oefenbord voordat ik tegen Kim speel, maar het is wel een langer formaat. Ik heb hem in de groepsfase verslagen maar ik moet wel wat beter spelen dan dat om het opnieuw te doen,” zei de Nederlandse wereldkampioen.

Vrijdag, in de kwartfinale, speelt Van Gerwen tegen Kim Huybrechts. De Belg versloeg BDO-er Alan Norris met 10-5. Norris had in de eerste ronde ervoor gezorgd dat Ronny Huybrechts werd uitgeschakeld. “Dit was terugbetaling voor mijn broer, want hij versloeg hem in de groepsfase. Maar het is ook voor mijzelf een grote overwinning,” zei Kim.

Van Barneveld hard onderuit op Grand Slam of Darts

Raymond van Barneveld werd hard onderuitgehaald door jeugdkampioen Keegan Brown. De 22-jarige liep meteen uit naar 4-0 voordat Barney ook maar iets kon doen. Brown liep snel uit naar 9-3 maar liet vervolgens vijf matchdarts op rij liggen. Op wonderbaarlijke wijze vocht Van Barneveld zicht terug naar 9-7 – met een vechtlust die hij heel lang niet heft laten zien. Barney liet de kans liggen om Keegan nog een zesde matchdart te onthouden, door drie pijlen naast het bord te gooien voor dubbel vier. Keegan slaat meteen toe en wint met 10-7 van in een gedenkwaardige wedstrijd.

Dave Chisnall maakte en einde aan de droom van een andere BDO-darter. Robbie Green werd met 10-3 uitgeschakeld en daarmee zullen de kwartfinales aanstaande vrijdag van start gaan zonder BDO-ers en enkel spelers van de PDC.

Uitslagen Tweede Ronde Grand Slam of Darts, woensdag 12 nov. 2014

Alan Norris 5-10 Kim Huybrechts
Dave Chisnall 10-3 Robbie Green
Raymond van Barneveld 7-10 Keegan Brown
Michael van Gerwen 10-4 Terry Jenkins

Vandaag staat het laatste deel van de tweede ronde op het programma. Christian Kist neemt het op tegen Michael Smith. Ze kwamen elkaar nooit eerder tegen op wedstrijden maar zouden qua niveau niet veel van elkaar moeten verschillen, dus kunnen we een vurige strijd verwachten. Als Kist wint, zou hij naast van Gerwen de tweede Nederlander zijn die de kwartfinales bereikt.

Ook de rest van het programma vanavond is biedt heel aantrekkelijke wedstrijden. Na Kist treden Gary Anderson en Mervyn King het podium. Phil Taylor neemt het op tegen Peter Wright, en de kleurrijke Schot is een van de weinige spelers waar Taylor weinig indruk op lijkt te maken. De laatste wedstrijd vanavond wordt door Stephen Bunting en James Wade gespeeld. Ze troffen elkaar drie keer eerder. De eerste keer was in 2012 in de UK Open en toen verloor Stephen Bunting nog. De laatste twee matches waren voor Bunting. In maart, op de UK Qualifer voor de German Darts Masters won Bunting met 6-5 van Wade. Bij de Sydney Masters kwamen ze elkaar in de halve finale tegen en Bunting won toen met 10-4.

Programma Grand Slam of Darts donderdag 13 november

Tweede Ronde 20.00 – 00.00 uur
20.00 – Michael Smith v Christian Kist
21.00 – Mervyn King v Gary Anderson
22.00 – Phil Taylor v Peter Wright
23.00 – Stephen Bunting v James Wade

Back To Top