Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts 2014: Michael van Gerwen uitgeschakeld

Michael van Gerwen

Grand Slam of Darts. Michael van Gerwen is gisterenavond uitgeschakeld door Kim Huybrechts. De Belg speelde de wedstrijd van zijn leven en won met 15-10. Dave Chisnall besloot zijn kwartfinale met een 15-14 overwinning op Keegan Brown.

Fantastische partij Kim Huybrechts

Kim Huybrechts speelde de wedstrijd van zijn leven en versloeg wereldkampioen Michael van Gerwen met een klinkende 15-10 overwinning. Huybrechts optreden werd ‘tayloresque’ genoemd: zijn hoge scores, enorm veel 180’s (12 in een partij), hoge gemiddelden en de razend scherpe finishes. De Belg overtrof zichzelf – en gooide ook zijn eerste negendarter die live op tv te zien was. Later in de wedstrijd leek hij zelfs een tweede te gaan gooien, maar de zevende pijl landde niet waar hij heen moest.

Eerder in de wedstrijd was Huybrechts voorsprong met 12-3 op de Brabander nog groter, maar van Gerwen kon zich enigszins herstellen en wist de schade uiteindelijk te beperken. “Het was Kims avond en hij pakte alles. Soms loop je tegen dit soort dingen aan en je kunt er gewoon niets tegen doen – petje af voor Kim, hij speelde geweldig,” zei van Gerwen, die zich een goed verliezer toonde. Van Gerwen had de zaal op zijn hand, maar ook dat hielp hem niet tegen de vuurkracht van de 28-jarige Belg. “Het publiek was geweldig, maar hey! Ik moet het nog altijd zelf doen! Ze blazen de pijlen er niet in voor je!”

Van Gerwen moeite met finishes

Van Gerwen haalde overigens wel – net als Huybrechts – een hoog gemiddelde. De Nederlander kwam uit op 103.87 en de Belg op 104.83. Eerder in de wedstrijd lag het gemiddelde van Huybrechts zelfs nog een stuk hoger. Waar van Gerwen moeite mee had, waren zijn finishes. En dan nog, zoals Huybrechts speelde, daar was niets tegen opgewassen, dat bevestigt de Brabander zelf ook. “Ik heb Kim nog nooit zo goed zien spelen en ik weet niet of we dat ooit nog eens zullen meemaken,” zei van Gerwen. “Wel één lichtpuntje – en dat is dat ik beter heb gespeeld dan eerder deze week!”

Eerder op de avond speelde Dave Chisnall tegen Keegan Brown, de wereldkampioen bij de jeugd. Toen Chisnall aan de wedstrijd begon, verwachtte vrijwel iedereen dat hij Adrian Lewis en Raymond van Barneveld zou volgen naar ‘exit’. In het begin van de wedstrijd leek dat ook nog zo toen Brown uitliep naar een 6-1 voorsprong, later werd dat een 8-2, en weer iets later een 10-5 voorsprong. Daarna kwam Chisnall langzaam terug en leek te profiteren van het feit dat hij iets meer routine heeft in lange wedstrijden. Uiteindelijk werd het 14-14 en door een gemiste matchdart van de 22-jarige Brown kon Chisnall een plek in de finale opeisen. Daarin zal hij tegen Kim Huybrechts spelen.

Uitslagen kwartfinales (2x) Grand Slam of Darts

Vrijdag 14 nov. 2014
Dave Chisnall 16-14 Keegan Brown
Michael van Gerwen 10-16 Kim Huybrechts

De bezoekers van de Grand Slam of Darts in de Civic Hall in Wolverhampton, hebben gisteren waar voor hun geld gekregen met twee fantastische en bloedstollende wedstrijden. Voor vandaag staan er weer twee kwartfinales op het programma, de laatste van de vier. Phil Taylor bindt de strijd aan met en Michael Smith en Mervyn King speelt tegen debutant Stephen Bunting.

Taylor speelde negen keer eerder tegen Michael Smith, won zeven en verloor twee keer. Taylor lijkt beter in vorm te zijn dan de afgelopen periode, maar Michael Smith is een speler die enorm aan het groeien is.

Stephen Bunting is de regerende BDO Lakeside- en dus wereldkampioen en maakte begint dit jaar de overstap naar de PDC. Bunting is bezig aan een succesvol debuutjaar in de PDC. Eerder in dit toernooi, stuurde hij Gary Anderson en James Wade al naar huis. Mervyn King speelt op dit moment verrassend sterk, haalde de afgelopen maanden al vaker de laatste fase van een toernooi. Hij kwam Bunting één keer eerder tegen: tijdens de World Masters een maand geleden, waar hij Bunting met 3-0 versloeg. Bunting zal daarvan hebben geleerd en niet nog eens willen meemaken.

Wedstrijden kwartfinales (2x) Grand Slam of Darts

Zaterdag 15 nov. 2014
Mervyn King v Stephen Bunting
Phil Taylor v Michael Smith

Back To Top