Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts 2014: Christian Kist door naar tweede ronde

Wedden World Matchplay darts: Gary Anderson - Christian Kist bookmakers Getty

Grand Slam of Darts. Christian Kist is naast Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld de derde Nederlander die een plaats heeft bemachtigd bij de laatste zestien van de Grand Slam of Darts. Gisteren werden de laatste poulewedstrijden in de eerste ronde gespeeld en vandaag begint de knockout-fase in de tweede ronde. Ook Gary Anderson, Phil Taylor, Michael Smith, James Wade, Mervyn King, Stephen Bunting, en Peter Wright zijn door.

Harms kansloos tegen Anderson

Wesley Harms werd genadeloos opgeveegd door Gary Anderson, De Schot gaf hem binnen acht minuten en veertig seconden een 5-0 whitewash, sloeg hem met vijf 180’s om de oren en daarmee waren alle kansen om te overleven voor de jonge Nederlander verkeken. “Wesley is een snelle speler en ik kon in een goed ritme komen en het liep als een trein,” zei Anderson die in zijn volgende wedstrijd tegen Mervyn King speelt, ook zo’n snelheidsduivel aan de oche.

Andy Hamilton werd indirect door Christian Kist uitgeschakeld. De Nederlander won met 5-1 van Richie George en werd daardoor tweede in Groep E – achter Phil Taylor. Kist mag het donderdag in de achtste finales opnemen tegen Groep F-winnaar Michael Smith.

Uitslagen Groep E-H derde wedstrijd – eerste ronde

Dinsdag 11 november
Michael Smith 5-1 Brendan Dolan (F)
Stephen Bunting 5-2 Dean Winstanley (H)
Mervyn King 5-4 Jamie Caven (G)
Christian Kist 5-1 Richie George (E)
Phil Taylor 5-3 Andy Hamilton (E)
Peter Wright 5-3 Simon Whitlock (F)
James Wade 5-1 Tony O’Shea (G)
Gary Anderson 5-0 Wesley Harms (H)

Vanavond worden de eerste vier wedstrijden uit de achtste finales gespeeld. Raymond van Barneveld neemt het op tegen Keegan Brown en Michael van Gerwen speelt tegen Terry Jenkins.

Michael van Gerwen versus Terry Jenkins: De Engelsman is altijd een hele lastige tegenstander voor Van Gerwen. Ze troffen elkaar zestien keer eerder op een groot toernooi en daarvan won Jenkins zeven partijen, tegenover de negen die door Mighty Mike werden gewonnen. Door de jaren heen genomen, blijven deze twee vechters steeds aan elkaar gewaagd. De laatste keer dat van Gerwen zijn meerdere moest erkennen in ‘the Bull’ was in maart toen ze elkaar in de halve finale van het UK Open troffen.

Raymond van Barneveld speelt tegen Keegan Brown, de regerende jeugdkampioen van de PDC. Ze troffen elkaar nooit eerder, wat in het voordeel zou kunnen werken van de routinier die Van Barneveld is. Evengoed kan Brown de Hagenaar ook verrassen. De avond wordt geopend door de Belg Kim Huybrechts die het tegen BDO-darter Alan ‘Chuck’ Norris zal opnemen. Ook de wedstrijd daarna, Dave Chisnall versus BDO-er Robbie Green, wordt een boeiende partij.

Wedstrijden Tweede Ronde – woensdag 12 november 20.00-00.00 uur

20.00 – Alan Norris v Kim Huybrechts
21.00 – Dave Chisnall v Robbie Green
22.00 – Raymond van Barneveld v Keegan Brown
23.00 – Michael van Gerwen v Terry Jenkins

Back To Top