Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts live: Michael van Gerwen tegen Rob Cross

Niels Zonneveld eerste Nederlander vandaag op WK Darts

Vandaag staat de pikantste partij uit de groepsfase van de Grand Slam of Darts op het programma: Michael van Gerwen tegen Rob Cross. Mighty Mike draait lekker warm voor het aanstaande WK darten terwijl Cross zonder enige twijfel de beste nieuwkomer van het jaar is.

Een weddenschap op deze partij zou nog wel eens verrassend uit kunnen pakken. Lees daarover onderaan meer.

Michael van Gerwen – Rob Cross

De wereldranglijst Order of Merit van de PDC telt al het prijzengeld van spelers op over de afgelopen twee jaar. Van Gerwen staat eenzaam aan de top. Hij zou makkelijk een half jaar met vakantie kunnen gaan en terugkeren als de darts nummer één. Alleen al in het kalenderjaar 2016 behaalde hij dik 800.000 pond aan prijzengeld.

Gokken op Grand Slam of Darts GettyEn Rob Cross? De 27-jarige Engelsman begon dat jaar nog als amateur. Hij ploegde zich door het uitgebreide kwalificatieschema van de UK Open heen en debuteerde plots, vanuit het niets eigenlijk, op een groot tv-toernooi. Daar stond niemand anders dan Michael van Gerwen in de zestiende finale in de weg. Destijds zal de Brabander geen oog hebben gehad voor de moedige qualifier, die hij bovendien trakteerde op een negendarter. Cross behaalde op dat UK Open zijn enige prijzengeld, drieduizend pond.

Van Gerwen-achtige allure

Dit jaar heeft Rob Cross al over de 170 duizend pond bij elkaar gegooid. Daarmee staat hij zesde op de lijst over 2017. En met name in de afgelopen drie maanden is hij prima op dreef. Hij stond in de finale van de German Darts Grand Prix, de European Darts Trophy en het EK Darts. Over het vorige kwartaal gemeten is hij zelfs de derde best verdienende (en dus presterende) darter.

Ook op de Grand Slam of Darts toont hij zijn capaciteit. Zaterdag maakte hij gehakt van Joe Murnan met 5-1, een gemiddelde van 103 en een checkout van 63 procent. Het zijn cijfers met een Van Gerwen-achtige allure. Die won met dezelfde cijfers van Ross Montgomery, maar wel een wat lager gemiddelde (101).

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Weddenschappen darten

De onderlinge stand tussen de twee is 5-1 voor Mighty Mike, maar Cross zou weleens zijn grootste concurrent voor de komende jaren kunnen worden. Niemand anders dan deze twee gooien zo vaak achter elkaar moyennes van over de honderd.

Voor deze partij staan bij de bookmakers een aantal mooie weddenschappen klaar. Michael van Gerwen is met een notering van 1.20 nog wel favoriet, maar Rob Cross is zeker in staat te stunten. Winst van Cross levert je (per euro die je inzet) bij bookmaker Mr Green een riante 4.50 op.
Een exacte uitslag voorspellen kan ook en daarbij is de 5-3 op 5.50 erg aantrekkelijk. Lees wedden op darts voor meer info en de favorieten voor de winst van het toernooi.

Bekijk hier het volledige Grand Slam of Darts speelschema en uitslagen.

Programma Grand Slam of Darts 2017

zondag 12 november
Middagsessie 14.00 uur
8x E-H Groepswedstrijden

Jeffrey de Zwaan v Scott Mitchell
James Wilson v Mark McGeeney
Peter Wright v Corey Cadby
Simon Whitlock v Cameron Menzies
Mensur Suljovic v Michael Smith
Gary Anderson v Berry van Peer
Alan Norris v Glen Durrant
Dave Chisnall v Stephen Bunting

Avondsessie 20.00 uur
8x A-D Groepswedstrijden

Joe Murnan v Ross Montgomery
Darren Webster v Danny Noppert
Steve Lennon v Jamie Hughes
James Wade v Peter Machin
Daryl Gurney v Mark Webster
Phil Taylor v Robbie Green
Michael van Gerwen v Rob Cross
Raymond van Barneveld v Gerwyn Price

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top