Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finales Grand Slam of Darts: Michael van Gerwen – Phil Taylor live

Grand Slam of Darts bookmakers Michael van Gerwen - Phil Taylor voorspellingen Getty

Michael van Gerwen speelt vanmiddag tegen Phil Taylor in de halve finale van de Grand Slam of Darts. In de andere halve finale spelen Peter Wright en Gary Anderson om een plek in de finale, die vanavond wordt gespeeld. De halve finales beginnen om 14.00 uur, de finale start om 20.00 uur.

Grand Slam of Darts Finales 2017

Michael van Gerwen haalde de halve finale met een wat moeizame overwinning van 16-13 op Rob Cross. Hij zei over zijn opponent dat hij ‘fenomenaal heeft gespeeld’. Van Gerwen moest er hard aan trekken om de partij naar zijn hand te zetten, maar Cross haalde het beste in hem boven. MvG had een gemiddelde van dik 104 en 11 maximums nodig om Cross uit te schakelen. “Ik ben heel blij met deze overwinning,” zei Van Gerwen na afloop. “Aan het begin van de wedstrijd speelde ik heel goed en ik vind dat ook hij een fenomenale wedstrijd speelde,” vervolgde hij.

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts voorspellingen darts GettyHelemaal tevreden over zijn spel was Van Gerwen niet. “Ik kan beter en dat zal ik morgen ook moeten doen. Ik wil mezelf niet teleurstellen en morgen wordt het een keiharde wedstrijd en ik wil Phil verslaan. Het is een van de laatste kansen en die wil ik met twee handen aannemen,” aldus de Brabander. Taylor bereikte gisteren de halve finale met een 16-4 overwinning op Daryl Gurney.

Michael van Gerwen – Phil Taylor

Van Gerwen vs Taylor had eigenlijk de finale van dit toernooi moeten zijn, de ultieme eindstrijd van een ‘major’ waarin twee levende legendes het tegen elkaar opnemen. Voor Taylor zou het halen van de Grand Slam of Darts finale een prachtige prestatie zijn in de laatste dagen van zijn carrière.

Het kan natuurlijk wel, maar dan moet hij Van Gerwen wel verslaan. Omdat Taylor aan het einde van het jaar stopt, kan hij zonder al teveel druk spelen. “Phil heeft niets te verliezen,” zei Van Gerwen. “Ik ben de favoriet en ik moet het doen, maar ik weet dat ik de druk aankan en ik heb dat vaker gedaan de afgelopen drie jaar of zo, dus waarom zou het nu niet lukken,” aldus van Gerwen, die 1.30 noteert bij Mr Green voor de winst. Taylor noteert 3.55.

Lees: Wat is jouw voorspelling? Inzetten doe je bij Mr Green

Zeven is legendarisch

Het enige dat Taylor nog te verliezen heeft, is zijn trots. Hij zou zijn carrière het liefst afsluiten Michael van Gerwen als afscheidscadeau “Hij is de grootste speler ooit en ik heb enorm veel respect voor die man, maar nu niet. Ik wil goed presteren – ik zal hem geen vinger geven, want hij pakt je hele hand”.

Taylor zal ongetwijfeld het beste in Van Gerwen naar boven halen. Voor de ‘King of the Oche’-weddenschap van bookmaker Mr Green (winnaar + hoogste checkout + meeste 180’s) noteert MvG 2.50. Taylor, als hij nog één keer weet te excelleren, noteert 15.00.

Schotse Derby Peter Wright – Gary Anderson

Peter Wright haalde de halve eindstrijd met een zege van 16-10 op Glen Durrant, de laatste BDO-darter die op de Grand Slam of Darts nog in de race was. Gary Anderson won gisteren met 16-12 van de Oostenrijker Mensur Suljovic.

De halve finale wordt dus door twee Schotten gespeeld. In het verleden troffen ze elkaar 36 maal eerder. Wright won 12 keer, een keer was er remise en Anderson won 23 keer. De laatste vijf keer dat ze elkaar troffen, kwam Wright niet voorbij de Flying Scotsman. Anderson is favoriet met 1.54 en Wright noteert odds van 2.50 voor wedstrijdwinst en 9.00 als winnaar van het toernooi. Voor een Correcte Score “Peter Wright 10-16 Gary Anderson”, noteert Mr Green 13.00.

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top