Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts 2018: Michael van Gerwen favoriet bookmakers

Grand Slam of Darts 2018: Michael van Gerwen favoriet bookmakers | Getty

Grand Slam of Darts 2018. Lukt het Michael van Gerwen de komende week eindelijk weer eens om een titel te winnen, of gaat James Wade er met zijn derde op rij vandoor? Vanaf zaterdag 10 tot en met volgende week zondag 18 november wordt de Grand Slam of Darts gespeeld in de Aldersley Leisure Village in het Engelse Wolverhampton.

Er doen 32 darters mee in de strijd om de titel. Naast Michael van Gerwen, die titelverdediger is, zijn ook Wesley Harms en Raymond van Barneveld van de partij. Alle drie de Nederlanders spelen op zaterdagavond hun eerste partij.

Grand Slam of Darts met 8 BDO spelers

Het Grand Slam of Darts-toernooi zit wat anders in elkaar dan we gewend zijn. Er wordt ten eerste begonnen met een groepsfase volgens het ‘Round Robin’-schema, waarbij de 32 deelnemers over acht groepen van vier worden verdeeld en elke speler een keer tegen elkaar speelt. De twee beste spelers uit een groep gaan door nar de volgende ronde. Waar de Grand Slam ook in verschilt, is dat er spelers van de BDO meedoen aan het toernooi. In totaal zijn dat er acht, waaronder dus Wesley Harms.

Lakeside kampioen Glen Durrant

Glen Durrant heeft zich als winnaar van de Lakeside 2018 direct geplaatst, evenals de nummer twee Mark McGeeney. Ook de heersende World Masters Champion Adam Smith-Neale heeft een automatisch startbewijs, evenals de vijf beste BDO-darters die het deelnemersveld completeren: Jim Williams, , Michael Unterbuchner, Scott Mitchell en Gary Robson.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Zware loting Wesley Harms

Wesley Harms speelt zijn eerste wedstrijd tegen James Wade, de man die totaal onverwacht een tweede titel op rij won in de finale van de World Series of Darts. Harms is de nummer vijf van de BDO en is zelf ook tot verrassingen in staat – hoewel hij nog nooit een groot toernooi won. Wel stond hij al vaak in de halve finale daarvan en won hij bijna twintig andere titels. Tegen Wade speelde hij niet eerder.

Wel deed Harms In 2012 ook al eens mee aan de Grand Slam of Darts en bleef hij steken bij de laatste zestien. Aan Harms de eer om James Wade zij eerste nederlaag in dit toernooi te bezorgen! Harms speelt in Groep C waarin ook Keegan Brown en Mark Webster zijn ingedeeld – ook twee sterke spelers, waardoor hij een zware loting treft.

Gunstige groep Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is ingedeeld in Groep A en speelt zijn opener tegen BDO’er Gary Robson. Ook Jonny Clayton en Joe Murnan maken deel uit van die groep. Van Gerwen en Robson kwamen elkaar al wel eens eerder tegen. Dat was maar liefst elf jaar geleden, in 2007 tijdens het BDO Wereldkampioenschap. Toen won Robson nog met 3-2 in sets.

Inmiddels is Van Gerwen de nummer één van de wereld en Robson de nummer tien van de BDO die met de World Darts Trophy welgeteld 1 ‘major’ won. Mighty Mike won al zijn vijf wedstrijden tegen Murnan en van Clayton won hij zes keer en verloor eenmaal. Al met al een heel gunstige groep voor Van Gerwen.

Goede kansen Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld speelt in Groep B tegen Michael Smith, BDO’er Adam Smith-Neale en Krzysztof Ratajski. Smith wordt de lastigste tegenstander in deze groep voor Barney: van de veertien gespeelde partijen won Barney er zeven en Smith zes en één keer speelden ze gelijk.

Ratajski wordt Barney’s eerste opponent. Ze troffen elkaar niet eerder op een groot evenement, behalve tijdens de World Cup of Darts waar in landenkoppels wordt gespeeld. Smith-Neale kwam hij niet eerder tegen. Deze groep biedt Van Barneveld goede kansen om een ronde verder te komen.

Voorspellingen Grand Slam Darts

Wedden op darten? Van Gerwen is titelverdediger en daarmee bij de bookmakers favoriet voor de titel. Hij noteert bij bookmaker Mr Green 2.00 voor de overwinning, en Gary Anderson wordt gezien als een goede tweede kanshebber met odds van 6.00. Gokken op een titel voor Peter Wright levert je 10.00 x je inleg op en Rob Cross 15.00. James Wade, die ongelofelijke zou stunten door een derde titel op rij te winnen, noteert bij aanvang van het toernooi 17.00.

Wesley Harms noteert voor een overwinning op Wade 3.00. James Wade is met odds van 1.40 favoriet voor de zege. Wedden op Raymond van Barneveld levert je bij een goede voorspelling 1.67 x je inleg op tegen Ratajsky (2.20).

Programma Grand Slam of Darts 2018

Speelschema zaterdag 10 november Middagsessie (13.00 GMT)
Groepen E-H Eerste wedstrijd
Max Hopp v Josh Payne (E)
Gerwyn Price v Andrew Gilding (F)
Dimitri Van den Bergh v Ryan Searle (H)
Stephen Bunting v Martin Schindler (G)
Simon Whitlock v Glen Durrant (F)
Mensur Suljovic v Scott Mitchell (G)
Rob Cross v Mark McGeeney (H)
Peter Wright v Jim Williams (E)

Avondsessie (19.00 GMT)
Groepen A-D Eerste wedstrijd
Keegan Brown v Mark Webster (C)
Jonny Clayton v Joe Murnan (A)
Ian White v Steve Hine (D)
Michael Smith v Adam Smith-Neale (B)
James Wade v Wesley Harms (C)
Raymond van Barneveld v Krzysztof Ratajski (B)
Gary Anderson v Michael Unterbuchner (D)
Michael van Gerwen v Gary Robson (A)

Speelschema zondag 11 november, Middagsessie (13.00 GMT)
Groepen E-H, tweede wedstrijd – De winnaars van zaterdag treffen elkaar, en de verliezers spelen ook tegen elkaar.

Avondsessie (19.00 GMT)
Groepen A-D, tweede wedstrijd – De winnaars van zaterdag treffen elkaar, en de verliezers spelen ook tegen elkaar.

Maandag 12 november (19.00 GMT)
Groepen E-H Laatste Wedstrijden

Di 12 november 13 (19.00 GMT)
Groepen A-D aatste Wedstrijden

Wo 14 november (19.00 GMT)
Tweede ronde x4

Do 15 november (19.00 GMT)
Tweede ronde x4

Vr 16 november 16 (19.00 GMT)
Kwartfinales x2

Za 17 november 17 (19.00 GMT)
Kwartfinales x2

Zo middag 18 november (13.00 GMT)
Halve finales

Avond (19.30 GMT)
Finale Grand Slam of Darts

Groepsindeling Grand Slam of Darts 2018

Groep A
(1) Michael van Gerwen
Jonny Clayton
Joe Murnan
Gary Robson

Groep B
(8) Michael Smith
Raymond van Barneveld
Krzysztof Ratajski
Adam Smith-Neale

Groep C
(5) James Wade
Keegan Brown
Mark Webster
Wesley Harms

Groep D
(4) Gary Anderson
Ian White
Steve Hine
Michael Unterbuchner

Groep E
(2) Peter Wright
Max Hopp
Josh Payne
Jim Williams

Groep F
(7) Simon Whitlock
Gerwyn Price
Andrew Gilding
Glen Durrant

Groep G
(6) Mensur Suljovic
Stephen Bunting
Martin Schindler
Scott Mitchell

Groep H
(3) Rob Cross
Dimitri Van den Bergh
Ryan Searle
Mark McGeeney

Back To Top