Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts 2014: Taylor en King naar halve finale

Mervyn King

Grand Slam of Darts. Mervyn King en Phil Taylor zijn door naar de halve finale van de Grand Slam of Darts. King versloeg ‘coming man’ Stephen Bunting met 16-9. Phil Taylor kreeg zijn plek in de halve finale bijna cadeau van Michael Smith; ‘The Power’ denderde over hem heen met 16-3.

King maatje te groot voor Bunting

Mervyn King liet gisterenavond zijn visitekaartje achter in de Civic Hall in Wolverhampton. Op dat kaartje staat dat hij bij de absolute top van het huidige darten behoort en hij niet tevreden is met alles dat minder is dan een finaleplaats in de Grand Slam of Darts. Hij speelde tegen Stephen Bunting, de debutant die dit jaar zijn tot nu toe zeer succesvolle overstap van de BDO naar de PDC maakte. Bunting maakte al meer dan eens duidelijk dat hij bij de absolute top behoorde, en zo ook op de Grand Slam waar hij nog in de race was terwijl toppers al James Wade, Gary Anderson en Simon Whitlock al waren uitgeschakeld. Mervyn King was gisterenavond echter net een maatje te groot.

Phil ‘The Power’ Taylor deed zijn naam eer aan en pakte in één adem dertien legs op rij en boekte daarmee zijn ticket voor de halve finales die vanmiddag worden gespeeld. Michael Smith wordt gezien als een van de andere aanstormende jeugdige dartstalenten binnen de PDC, maar gisteren was dat even niet het geval. Hoewel Smith zijn eigen openingsleg won, liep Taylor meteen uit naar 3-1. Smith wist de stand gelijk te trekken bij 3-3, maar daarna zwichtte hij steeds meer onder de druk.

Phil Taylor krijgt zege cadeau

Dat is Taylor, hij gunt zijn tegenstander een paar legs en walst er vervolgens overheen. Tot 6-3 bood Smith weerstand maar stortte vervolgens volledig in. Taylor kreeg het verder gewoon cadeau, want Smith leek geen enkele poging te doen om nog maar iets uit het vuur te slepen. Taylor haat het om tegen iemand te spelen die niet wil vechten. Taylors gemiddelde van 107.28 tegenover de 86.45 van Smith, is alleszeggend.

Later op de avond, in een interview op Sky, vertelde Taylor dat hij zijn partijen tegen Raymond van Barneveld ‘in de tijd dat er nog 800 man op een wedstrijd afkwamen’ tot zijn favoriete rekent. Barney daagde hem uit, kon als geen ander een leg naar zijn hand zetten als hij, Taylor, een pijl miste om er dan een enorm hoge finish uit te persen. Michael Smith was geen partij. Taylor kreeg zijn plaatsje in de halve finales cadeau. Vandaag speelt hij in de halve finale tegen Mervyn King.

Halve Finales Grand Slam of Darts – middag, 14.00-18.00 uur

Kim Huybrechts 15-16 Dave Chisnall
Phil Taylor 16-9 Mervyn King

Finale Grand Slam of Darts – vanaf 20:00 uur
Dave Chisnall – Phil Taylor

Kim Huybrechts verdiende zijn plek in de halve finale met een partij tegen Wereld- en Europees kampioen Michael van Gerwen waarin hij zichzelf overtrof en de wedstrijd van zijn leven speelde. Vanavond treft hij Dave Chisnall, een man die zichzelf de afgelopen maanden ook keer op keer overtrof. De vraag is wie van de twee die supervorm vanmiddag het beste weet vast te houden. Kijkend naar de statistieken is Chisnall de beter van de twee, hij won acht van de elf tegen Huybrechts gespeelde partijen terwijl de Belg er maar drie kon claimen.

In de andere halve finale treft Phil Taylor zijn landgenoot Mervyn King. De voorgaande keer dat zij elkaar troffen, was in maart, in de halve finale van de Players Championship Crawley; Taylor won toen met 5-2. Op dit moment speelt King sterk en hij lijkt vastbesloten de Grand Slam of Darts 2014 te winnen. King speelt sterker dan ooit tevoren. Taylor zal het moeten hebben van Kings mislukte finishes en de psychische druk – die Taylor als geen ander op zijn tegenstander kan uitoefenen. Als King zich daardoor al laat leiden, want ook hij speelt sterker dan ooit en is niet van plan zich door Taylor in te laten pakken.

Back To Top